Rețeta Tamarei Șchiopu // Salată verde cu castraveți și căpșune


Castraveții și căpșunele se potrivesc uluitor de bine – căpșuna e moale și dulce, castravetele – răcoritor și crocant. Această salată merge cu o tartă din brânză de capră sau cu pui la gril, sau cu alte bucate cu arome puternice.
Amestecați ingredientele doar înainte de a fi servită salata, de altfel castraveții se „marinează” foarte rapid.
Ingrediente pentru 4 persoane:
Marinada:
Metoda:
Frunzele să clătesc, se usucă și se rup în bucăți.
Castravetele se taie în jumătate și se scot semințele și partea apoasă. Se taie în felii de 1 cm grosime.
Căpșunele se taie în 3-4 felii.
Se amestecă bine ingredientele pentru marinadă și se condimentează, dar foarte puțin.
Într-un bol pentru salată se amestecă căpșunele cu castravetele, se toarnă marinada și se combină.
Salata se ornează cu câteva frunze de mentă și se servește imediat.













































































