Reţeta Tamarei Șchiopu // Păstârnac caramelizat


Păstârnacul poate avea o aromă prea puternică pentru unii, când este consumat crud sau fiert. Încercați să-l coaceți în cuptor, cu ulei, oțet, un pic de miere și sare cu piper măcinat. Să vedeți ce veți descoperi!
Ingrediente pentru trei-patru persoane
Metoda de preparare
Cuptorul se încălzește până la 220 de grade.
Se înlătură vârful subțire de păstârnac, care oricum va arde în timp ce se coace partea mai groasă.
Se înlătură și miezul lemnos din mijlocul păstârnacului.
Se pregătește un sos aromat, amestecând uleiul, oțetul, mierea, sarea și piperul negru măcinat.
Sosul se toarnă peste păstârnacul pregătit și se amestecă ca să „învelească” bine fiecare felie de păstârnac.
Păstârnacul se aranjează într-o tavă pentru copt și se pune în cuptorul fierbinte pentru 35-40 de minute, întorcând legumele pe o parte și pe alta, după 20 de minute.
Păstârnacul este gata când devine moale și s-a acoperit cu o crustă aurie caramelizată.
Servim păstârnacul fierbinte în calitate de garnitură, cu paste preferate, cu hrișcă, cu orez sau cu alte bucate preferate.













































































