08:43:49 08.06.2025
Stiri

Reţeta Tamarei Șchiopu // Păstârnac caramelizat

Social 15.03.2014 16:30 Vizualizări2321
Reţeta Tamarei Șchiopu // Păstârnac caramelizat

Păstârnacul poate avea o aromă prea puternică pentru unii, când este consumat crud sau fiert. Încercați să-l coaceți în cuptor, cu ulei, oțet, un pic de miere și sare cu piper măcinat. Să vedeți ce veți descoperi!

Ingrediente pentru trei-patru persoane

  • cinci păstârnaci curățați și tăiați în patru sau în șase felii pe lungime
  • două linguri de ulei preferat
  • două linguri de oțet din vin roșu sau balsamic
  • o lingură de miere subțire
  • sare și piper după gust
  • Metoda de preparare

    Cuptorul se încălzește până la 220 de grade.

    Se înlătură vârful subțire de păstârnac, care oricum va arde în timp ce se coace partea mai groasă.

    Se înlătură și miezul lemnos din mijlocul păstârnacului.

    Se pregătește un sos aromat, amestecând uleiul, oțetul, mierea, sarea și piperul negru măcinat.

    Sosul se toarnă peste păstârnacul pregătit și se amestecă ca să „învelească” bine fiecare felie de păstârnac.

    Păstârnacul se aranjează într-o tavă pentru copt și se pune în cuptorul fierbinte pentru 35-40 de minute, întorcând legumele pe o parte și pe alta, după 20 de minute.

    Păstârnacul este gata când devine moale și s-a acoperit cu o crustă aurie caramelizată.

    Servim păstârnacul fierbinte în calitate de garnitură, cu paste preferate, cu hrișcă, cu orez sau cu alte bucate preferate.

    Autor:
    Top stiri

    Parteneri
    Descoperă
    Punct de vedere NAȚIONAL
    14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

    30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

    30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

    Sondaj
    Ce scenariu pare mai realist?
    Prietenii noștri

    Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

    Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte