Rețeta Tamarei Șchiopu // Ciuperci umplute cu dovleac și năut


Ingrediente pentru 4 persoane
Mod de preparare
1.Cuptorul se încălzeşte până la 220 de grade C.
2.Se amestecă dovleacul cu trei linguri de ulei, cu cimbrul, ardeiul iute (după dorinţă) și cu usturoiul. Se aranjează într-o tavă, se acoperă cu folie de aluminiu și se găteşte la cuptor vreo 30 de minute, după care se descoperă, se amestecă și se mai lasă vreo 10 minute în cuptor, până devine moale.
3.Dovleacul se lasă să se răcească, apoi se trece prin blender împreună cu năutul gata preparat. Se amestecă totul până se obține un piure, dar nu prea fin. Se adaugă semințele de cumin, sare, piper și sucul de lămâie. Dacă piureul e prea consistent, se adaugă smântână sau un pic de apă.
4.Între timp, se aranjează ciupercile pe o tavă unsă cu ulei, se presară câte un pic de sare, piper și cimbru mărunțit, se stropesc cu uleiul și sucul de lămâie rămase și se coc descoperite în cuptorul fierbinte circa 15 minute.













































































