REȚETĂ // Supă de ţelină cu praz şi conopidă


Supele cremă sunt oricând o opţiune potrivită pentru prânz sau cină. Se prepară repede şi sunt foarte sănătoase. V-am pregătit o reţetă savuroasă pentru zilele reci din decembrie.
Cremoasă şi foarte gustoasă, supa cremă de ţelină cu praz şi conopidă este mai mult decât potrivită în aceste zile reci.
Ingrediente:
4 tulpini de ţelină
2 fire de praz
1 conopidă medie
1 l supă de pui sau legume
usturoi
250 ml smântână
sare şi piper
30 g unt
pătrunjel
Preparare:
Într-o oală mai mare topeşte untul la foc mediu. Adaugă ţelina, prazul, usturoiul, sarea şi piperul. Lasă-le pe foc în jur de cinci minute. Pune apoi conopida şi supa. După primul clocot, dă focul mai mic şi lasă să fiarbă în continuare, în jur de 15 minute, până când se înmoaie conopida.
Pune supa în blender şi mixează până devine cremoasă. Transfer-o apoi în oală şi adaugă smântâna. Presară pe deasupra frunzele verzi de praz şi pătrunjelul, tăiate mărunt.
Se serveşte cu crutoane sau pâine prăjită.
Poftă bună!
Sursa: gustare.ro













































































