REȚETĂ // Negresă cu ciocolată


Deoarece sărbătorile pe stil vechi sunt încă în toi, vă propunem o delicioasă reţetă de Negresă cu ciocolată.
Ingrediente:
-2 1/2 căni cu apă
-1/2 cană cu ulei
-1 1/2 cană cu zahăr
-3 căni cu făină
-3 linguri cu cacao
-1 esenţă de rom
-1 esenţă de lămâie
-1 praf de sare
-2 pliculeţe praf de copt
-250 gr ciocolată neagră
-50 gr nucă
-50 gr unt
Mod de preparare:
Într-un vas, se amestecă cu telul apa cu zahărul până când acesta s-a dizolvat complet. Se adaugă cacao, uleiul şi sarea. Apoi esenţele, făina şi praful de copt şi se omogenizează bine.
Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia şi se introduce la cuptor la foc potrivit circa 45 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Ciocolata se rupe bucăţi şi se topeşte pe baie de aburi cu 50 gr de unt.
Când este gata prăjitura, se toarnă deasupra ciocolata topită şi se presară miezul de nucă. Se taie numai când s-a răcit complet.
Sursa: sfatulparintilor.ro













































































