REŢETĂ // Secretul ca să faci CEA MAI BUNĂ ZACUSCĂ! Un ingredient banal îi poate schimba gustul


Aşa prepari cea mai bună zacuscă! Trebuie să pui un ingredient secret, care îi dă un gust delicios şi special.
Ingrediente:
– 3 ardei graşi (roşu, galben, verde)
– 1 vânătă
– 50 ml de ulei de măsline
– 3 cepe mici
– 2 căţei de usturoi
– 2 frunze de dafin (proaspete sau uscate)
– 2 linguri pastă de roşii
– 1 linguriţă sare (sau mai puţin, în funcţie de preferinţe)
– 2 linguriţe de zahăr granulat
– puţin piper alb
Mod de preparare:
1. Spală bine legumele.
2. Tapetează o tavă de copt şi pune în ea vânăta înjumătăţită şi ardeii întregi. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru vreo 25-35 de minute.
3. Scoate legumele din cuptor, curăţă-le şi pune-le într-un tocător electric.
4. Căleşte uşor ceapa şi usturoiul, după care pune peste ele legumele din tocător.
5. Adaugă uleiul şi frunzele de dafin.
6. Încorporează şi pasta de roşii. Amestecă bine. Găteşte la foc mediu. Potriveşte de sare, piper şi zahăr.
Când zacusca e omogenă, ia-o de pe foc, las-o să se răcească puţin şi pune-o într-un borcan. Se ţine în frigider sau în loc răcoros.
Nu uita să scoţi foile de dafin!
Sursa: fiisanatos.info













































































