17:47:46 25.02.2024
Stiri

Polițist prins după ce a VÂNDUT documente secrete pe dark web

Știri 09.10.2018 18:30 Vizualizări2585 Autor: Ziarul National
Polițist prins după ce a VÂNDUT documente secrete pe dark web Sursa: playtech.ro


Dacă vrei să faci un ban (ne)cinstit și nu ți-e teamă că vei fi prins, poți să intri pe dark web și să vinzi droguri, arme, acte false sau chiar secrete de la locul de muncă.

Despre cazurile de vânzare de obiecte ilegale pe dark web știi deja; nu e un secret că se cumpără tot felul de droguri, acte false și chiar arme de pe „internetul ascuns” privirilor omului de rând. Mai rare sunt cazurile în care se vând secrete de la locul de muncă.

Asta e ceea ce a făcut un polițist francez care lucra pentru Direcția Generală de Securitate Internă, o agenție franceză de intelligence care se ocupă cu contraspionaj, contraterorism și cu supravegherea grupurilor, organizațiilor și fenomenelor cu potențial periculos, printre altele.

Oficialul este acuzat de vânzarea de informații confidențiale, cum ar fi documente secrete care au ajuns în mâinile unor răufăcători. Bărbatul a cărui identitate nu a fost făcută publică se folosea de pseudonimul Haurus pentru a vinde. Aceștia cred că unii dintre cei cărora polițistul le-a vândut secrete s-au folosit de acestea pentru a crea documente false.

Polițistul făcea reclamă unui serviciu prin care putea urmări locația dispozitivelor mobile în funcție de numărul de telefon. Recomanda sistemul atât pentru urmărirea persoanei iubite, cât și pentru a-i urmări pe cei din găștile rivale.

În plus, acesta făcea reclamă și unui serviciu prin care cumpărătorii puteau afla dacă sunt urmăriți de autorități, dar și ce informații au polițiștii despre aceștia.

Oficialii l-au identificat pe Haurus după ce au închis portalul Black Hand, pe 12 iunie. Au reușit să urmărească și o parte dintre documentele puse la vânzare, în funcție de un cod de identificare unic, adăugat documentelor pentru a le urmări istoricul.

Polițistul a fost pus sub acuzare pe 26 septembrie și arestat două zile mai târziu, la Nanterre. Acesta riscă până la șapte ani de închisoare și o amendă de până la 100.000 de euro.

Sursa: playtech.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md