REŢETA de post // Cartofi umpluţi cu ciuperci la cuptor


Ingrediente:
Pentru cartofi:
● 4 cartofi mai mari,
● 1 conservă ciuperci (sau echivalentul în ciuperci congelate),
● 1 colţ de pâine de o zi,
● 2-3 fire verdeaţă,
● 1-2 linguri făină,
● 1 ceapă mică,
● 2 căţei de usturoi,
● sare, piper
Pentru sos:
● 1 conservă roşii în bulion 250gr,
● 1 ceapă mai mare,
● 3 linguri amestec de legume congelate,
● foi de dafin,
● boabe de piper,
● puţin oregano,
● 2 căţei de usturoi,
● ulei,
● sare sau condiment tip vegeta
Mod de preparare:
1. Se spală cartofii şi se pun la fiert întregi, în coajă cam 15-20 minute (să nu fie nici tari, nici super fierţi). Se lasă la răcit iar când sunt încă călduţi se scobesc cu lingurița.
2. În timp ce fierb cartofii se face sosul: se toacă ceapa mare şi se căleşte în două linguri de ulei. Se adaugă legumele congelate şi o cană de apă şi se lasă să se înmoaie bine ceapa. Se adaugă roşiile cu tot cu suc, condimentele, usturoiul tocat fin şi se mai lasă cinci minute.
3. Umplutura: se mixează toate ingredientele: ciupercile, pâinea înmuiată în apă şi apoi stoarsă bine, ceapa, usturoiul, verdeaţa, făina, condimentele, sarea. Cu această compoziţie se umplu cartofii.
4. Într-un vas se pune sosul, se mai adaugă o cănită cu apă, se aşază cartofii umpluţi, se stropesc cu puţin ulei şi se dau la cuptor 30-40 minute.
Poftă bună!
Din compoziţia pentru umplutură mai fac pifteluțe, le dau prin pesmeți şi le prăjesc în ulei încins. Cu cartofi la ceaun... o minune!
Sursa: reteteculinare.ro













































































