05:58:52 16.07.2024
Stiri

Răspunsul TRANȘANT al lui Spînu pentru transportatori, care amenință cu PROTESTE: „Tarife puse din POD, tarife dublate sau chiar TRIPLATE, în baza unor calcule nejustificate, nu vom accepta. Să nu ȘANTAJEZE oamenii cu stoparea transportului”

Actualitate 15.11.2021 15:14 Vizualizări2504 Autor: Ziarul National
Răspunsul TRANȘANT al lui Spînu pentru transportatori, care amenință cu PROTESTE: „Tarife puse din POD, tarife dublate sau chiar TRIPLATE, în baza unor calcule nejustificate, nu vom accepta. Să nu ȘANTAJEZE oamenii cu stoparea transportului”


Vicepremierul Andrei Spînu consideră că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), care solicită dublarea sau, în unele cazuri, chiar triplarea tarifului la transportul de călători, nu trebuie să șantajeze populația cu stoparea transportului public. În opinia lui Spînu, transportatorii ar trișa atunci când solicită majorarea tarifelor.

„Eu și colegii mei suntem într-o comunicare permanentă cu transportatorii, inclusiv cu reprezentanții APOTA. Ce nu au spus transportatorii e că vor dublarea tarifului, iar în unele cazuri chiar triplarea acestora. Dacă la momentul actual tariful e de 60 – 70 de bani pentru un km, acum ei vor 1,20 de lei sau chiar mai mult. Le-am spus foarte clar că, până nu voi avea toate calculele, până nu voi avea informație, până nu vom înțelege exact cum este stabilit acest tarif, eu nu voi semna pentru nicio majorare. Trebuie să fie clar asta pentru toată lumea: tarife din pod puse, dublate, triplate, în baza unor calcule nejustificate, nu vom accepta. Asta le-am spus și îmi pare rău că au decis să comunice prin intermediul presei”, a declarat astăzi Andrei Spînu.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, reprezentanții APOTA ar recurge la șantaj, deși până acum nu prea au întreprins măsuri pentru a moderniza transportul pus la dispoziția cetățenilor.

„Mie îmi pare rău că ei șantajează, în primul rând oamenii, cu stoparea transportului. Eu voi fi gata să-i ascult, voi organiza întâlniri, dar să nu șantajeze oamenii cu stoparea transportului. Mai ales atunci când solicită o dublare sau, în unele cazuri, chiar triplarea de tarif. Vom oferi detalii despre solicitările pe care le fac. Actualmente, tariful fie este fie de 0,60 de lei, fie de 0,70 de lei. Toți transportatorii pot folosi tariful de 70 de bani pe km, dar să știți că, efectiv, doar sub 5% dintre aceștia îl pot aplica. Totuși, 60 la sută din transportatori aplică tariful de 70 de bani. Știți de ce nu pot aplica tariful de 70 de bani pentru km? Pentru că nu și-au renovat și nu au investit în propriile mijloace de transport. Eu nu pot admite nicio majorare, până nu am toate documentele prezentate”, a conchis Spînu.

Amintim că transportatorii auto de pasageri au declarat că vor protesta în faţa Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, deoarece sunt nemulțumiți că autorităţile le-au ignorat solicitarea privind revizuirea tarifelor pentru serviciile de autogară și recalcularea tarifelor de transport. APOTA comunică că, în cursul acestei săptămâni, în urma consultării cu operatorii de transport, va fi anunțată ziua desfășurării primului protest al transportatorilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md