14:41:30 17.10.2021
Stiri

RAPORT // Modificările la Legea privind controlul tutunului au adus venituri în plus, de 300 de milioane de lei, la bugetul de stat, deși au fost fumate mai puține țigări

Actualitate 27.09.2021 10:42 Vizualizări1077 Autor: Ziarul National
RAPORT // Modificările la Legea privind controlul tutunului au adus venituri în plus, de 300 de milioane de lei, la bugetul de stat, deși au fost fumate mai puține țigări


Modificările la Legea privind controlul tutunului, operate anterior de către Parlament în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, au diminuat consumul de tutun și au majorat veniturile la bugetul de stat.

Un raport de evaluare a Legii privind controlul tutunului, elaborat de către Parlament, arată că, datorită majorării accizelor la produsele de tutun, s-a diminuat consumul acestora și, concomitent cu majorarea prețului minim de comercializare cu amănuntul, au fost încasate la bugetul de stat suplimentar 300 de milioane de lei.

În total, comisiile permanente ale Parlamentului, asistate de Direcția juridică a Secretariatului Parlamentului, își propun să evalueze în acest an peste 40 de legi, pentru a determina impactul acestora după aprobare.

Printre acestea se numără și Codul serviciilor media audiovizuale, Legea cu privire la supravegherea de stat a sănătății publice, Legea cu privire la serviciile sociale și Legea cu privire la activitatea poliției și statutul polițistului.

Rapoartele privind evaluarea ex-post a legilor sunt parte a controlului parlamentar și conțin, de regulă, analiza datelor colectate, informații privind scopurile nerealizate, concluzii și recomandări.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md