20:42:05 29.09.2020
 
Stiri

R. Moldova solicită ajutorul României pentru a obține un medicament important în tratamentul anti-COVID, dar și a vaccinurilor împotriva acestei infecții: Directorul AMDM, întâlnire la București cu Raed Arafat

Actualitate 13.08.2020 13:21 Vizualizări949 Autor: Ziarul National
R. Moldova solicită ajutorul României pentru a obține un medicament important în tratamentul anti-COVID, dar și a vaccinurilor împotriva acestei infecții: Directorul AMDM, întâlnire la București cu Raed Arafat Oficial


Autoritățile de la Chișinău îi solicită României să includă și R. Moldova în solicitarea Bucureștiului pentru obținerea, prin mecanismul de cooperare a Comisiei Europene, a unui medicament vital în tratamentul împotriva COVID-19, dar și a vaccinurilor contra acestei infecții, pentru a putea vaccina grupurile de risc din stânga Prutului.

„Rugămintea noastră este să examinați posibilitatea includerii Republicii Moldova în această solicitare pentru obținerea medicamentului Remdesevir, precum și a vaccinurilor Anti-Covid-19, pentru inițierea imunizării populației Republicii Moldova, în special din grupurile de risc major din țara noastră: lucrători medicali, persoane vârstnice, persoane cu comorbidități, copii etc.”, a declarat Eremei Priseajniuc, directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) de la Chișinău, în cadrul unei întrevederi avute miercuri la București cu Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne al României, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

CITIȚI și Președintele R. Moldova „felicită partenerii ruși” pentru descoperirea unui vaccin anti-COVID și anunță că va expedia un demers la Moscova pentru a-l obține

Menționăm că România va beneficia de o cantitate de 25 157 de flacoane Veklury (Remdesivir), în trei tranșe, pentru tratarea pacienților cu COVID -19 eligibili, în cadrul unui contract finanțat și semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare.

Raed Arafat a declarat i-a răspuns reprezentantului de la Chișinău că suportul continuu pentru Republica Moldova rămâne o prioritate pentru el și pentru instituția pe care o conduce, în special pe domeniile ce țin de colaborarea pe linia situațiilor de urgență și creșterea rezilienței, dar și alte acțiuni de consolidare a relațiilor România - Republica Moldova pe domeniile de competență.

CITIȚI și Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Rusia: România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE

Un comunicat de presă al AMDM arată că, în cadrul aceleiași discuții de la București, Priseajniuc a adus sincere mulțumiri fondatorului și coordonatorului SMURD din România pentru viețile omenești salvate de echipele de medici români, menționând că acest proiect este unul dintre cele mai mari realizări ale cooperării bilaterale dintre România și Republica Moldova.

„Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la înființarea SMURD și cu acest prilej vreau să vă mulțumesc din numele cetățenilor Republicii Moldova pentru ajutorul acordat și sacrificiul angajaților SMURD în țara noastră, care au ajutat la salvarea a sute de oameni, uneori chiar cu prețul propriei vieți. Misiunea SMURD în Republica Moldova a fost lansată în anul 2013 și reprezintă una dintre cele mai frumoase realizări ale cooperării sectoriale moldo-române, care a devenit una vitală pentru sistemul nostru de urgență în sănătate”, a spus Priseajniuc.

Directorul general al AMDM, Eremei Priseajniuc, întreprinde o vizită de lucru la București în perioada 12 - 13 august curent, la invitația omologului său Bujor Eugen Almășan, președintele ANMDM din România.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md