00:08:12 26.06.2024
Stiri

R. Moldova și Italia, Memorandum în domeniul agriculturii: Programe comune de cercetare agricolă și de studii în domeniul agrar, precum și schimb de experiență

Actualitate 16.05.2024 11:55 Vizualizări669 Autor: Ziarul National
R. Moldova și Italia, Memorandum în domeniul agriculturii: Programe comune de cercetare agricolă și de studii în domeniul agrar, precum și schimb de experiență


Italia va ajuta R. Moldova să-și armonizeze legislația și politicile agricole cu cele ale Uniunii Europene, iar colaborarea dintre cele două state va include și îmbunătățirea infrastructurii și serviciilor agricole prin organizarea vizitelor de studiu, programelor de formare pentru funcționari și participarea la seminare, ateliere și conferințe.

Miniștrii Vladimir Bolea și Francesco Lollobrigida au semnat ieri la Roma un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Silviculturii al Republicii Italiene.

Memorandumul are ca obiectiv principal promovarea cooperării economice, sociale și tehnologice între Republica Moldova și Italia în sectorul agricol și dezvoltarea rurală. Documentul prevede schimbul de cunoștințe și experiență în diverse aspecte ale agriculturii, inclusiv diversificarea produselor, digitalizarea și inovația, bunăstarea animalelor, sustenabilitatea mediului și gestionarea riscurilor.

Totodată, se urmărește dezvoltarea programelor comune de cercetare agricolă, schimbul de experiență în crearea și funcționarea cooperativelor agricole, precum și elaborarea unor programe comune de studii superioare în domeniul agrar.

Memorandumul de Înțelegere va fi valabil pentru o perioadă de zece ani.

Menționăm că vicepremierul Bolea prezidează, în aceste zile la Roma, cea de-a 34-a Sesiune a Conferinței Regionale FAO pentru Europa (ERC).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md