05:19:47 01.03.2021
 
Stiri

R. Moldova poate să RATEZE 60 de milioane de euro din asistenţa nerambursabilă acordată de România. Guvernul Chicu putea semna protocolul în toamna trecută, însă nu a făcut acest lucru

Actualitate 22.01.2021 08:30 Vizualizări1332 Autor: Ziarul National
R. Moldova poate să RATEZE 60 de milioane de euro din asistenţa nerambursabilă acordată de România. Guvernul Chicu putea semna protocolul în toamna trecută, însă nu a făcut acest lucru


R. Moldova riscă să piardă 60 de milioane de euro din asistenţa nerambursabilă în valoare de 100 de milioane de euro acordată de România prin acordul semnat în 2010. Acest lucru se poate întâmpla, dacă Guvernul de la Chişinău nu va semna până în luna aprilie protocolul adiţional prin care a fost prelungit şi extins acordul din 2010, a afirmat Ambsadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniţă, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

„Protocolul şase este un act adiţional la acordul de grant de 100 de milioane, care va expira în luna aprilie, anul curent. Dacă nu este prelungită valabilitatea de implementare a proiectelor aflate în curs şi dacă nu găsim posibilitate de a finanţa alte proiecte din banii pe care încă îi avem la dispoziţie, există marele risc să fie pierdute circa 60 de milioane de euro de către R. Moldova”, a explicat Ambasdorul.

Daniel Ioniţă a subliniat că partea română a expediat la Chişinău acest protocol încă în luna noiembrie 2020.

La acel moment exista Guvernul Chicu, care putea să semneze acest protocol, însă lucrurile s-au complicat şi mai mult când Ion Chicu a demisionat şi nu este clar dacă Guvernul interimar poate semnat respectivul protocol.

Diplomatul a reamintit că există o sesizare la Curtea Constituţională prin care se va face claritate dacă Guvernul interimar condus de Aureliu Ciocoi va putea semna tratate internaţionale.

Şeful misiunii diplomatice române a mai precizat că „protocolul şase îşi propune pe de o parte să prelungească cu încă cinci ani acordul de grant cu 100 de milioane, iar pe de altă parte să prelungească proiectele care sunt în curs de implementare, tocmai pentru a nu pierde banii deja alocaţi”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md