18:50:40 18.03.2019
 
Stiri

Putin își dorește REFACEREA Uniunii Sovietice? Toți moldovenii născuți în URSS ar putea primi CETĂȚENIA rusă, fără să renunțe la cea a R. Moldova

Moldovenii în lume 12.03.2017 16:30 Vizualizări14469 Autor: Ziarul National
Putin își dorește REFACEREA Uniunii Sovietice? Toți moldovenii născuți în URSS ar putea primi CETĂȚENIA rusă, fără să renunțe la cea a R. Moldova

Comitetul pentru problemele naționalităților din Duma Federației Ruse a aprobat un proiect de lege care prevede simplificarea primirii cetățeniei ruse pentru cetățenii care cunosc limba rusă. Astfel, cetățenii născuți în URSS, inclusiv cei de pe teritoriul R. Moldova, vor primi mai ușor cetățenia Rusiei, fără ca să renunțe la ce a R. Moldova, așa cum se întâmplă acum.

Documentul prevede unele modificări în legea privind cetățenia Federației Ruse și drepturile cetățenilor străini în Rusia. În nota informativă a proiectului de lege se arată că acesta a fost pregătit în conformitate cu indicațiile date de Vladimir Putin.

Legiuitorii au propus să fie trecuți la categoria „vorbitori ai limbii ruse” pe cetățenii născuți pe teritoriul fostului Imperiu Rus, precum și al Uniunii Sovietice. De asemenea, sub incidența acestei legi vor cădea și cei care au rude directe născute în Rusia, transmite kp.md.

Se presupune că cei care se încadrează în categoriile de mai sus vor avea posibilitatea să primească cetățenia rusească fără ca să renunțe la cea actuală.

Proiectul de lege a fost înregistrat pe 30 decembrie 2016, iar în timpul apropiat urmează să fie discutat în alte comitete din Duma Federației Ruse. Ulterior, dacă vor fi avize pozitive, atunci proiectul de lege va fi pus la vot.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!MAICA NOASTRĂ SFÂNTA ROMÂNIE 12.03.2017 20:46

@SATANputinKGB: ***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! ***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA*** Este O MINCIUNĂ RUSEASCĂ a călăului ocupant STALIN!!!! *** Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA, urmaşa Daciei ROMANE şi a ROMEI Împăratului Nostru TRAIAN!*** ***Destinul nostru,al ROMÂNILOR basarabeni, este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!ACUM.***

Miticu Mitica 15.03.2017 21:37

Sovietic nu este o etnie, natie. A fost o cetatenie asemeni cetateniei moldovenesti. Rusia nu are nici o baza etnica pentru a acorda cetatenie ruseasca de drept si de facto. Poate face asa ceva in cu totul alta baza dar nu asta. Moldovenii din vremea uniunii sovietice nu au trait niciodata in granitele statului numit Rusia si nu au avut niciodata in acele vremuri cetatenia ruseasca. Ei pot fi rusofoni sau rusofili dar NU rusi. In aceeasi masura toti romanii si moldovenii care sunt francofoni sau francofili NU sunt cetateni francezi.

Мош Ион 19.03.2017 21:08

Да ромыний ау авут дрептул сэ акорде ла жумэтате де цара Молдова, пашапортурь ромэнешть???

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2019 09:17 Nicolae Negru După politica turtei dulci, vine poli...

15.03.2019 09:23 Nicolae Negru Când „principialitatea” politicienilo...

11.03.2019 09:04 Nicolae Negru Fiindcă alegerile anticipate nu rezol...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Procuratura Generală trebuie să deschidă un dosar penal după declarațiile lui Ilan Șor potrivit cărora acesta i-ar fi finanțat două campanii electorale anterioare și i-ar fi pus la dispoziție avionul privat președintelui Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md