17:56:33 02.04.2020
 
Stiri

Peste 450 de cetățeni ai R. Moldova aflați în străinătate, ajutați să revină acasă: „Ambasadele se confruntă cu un număr mare de cereri de reîntoarcere a cetățenilor noștri în R. Moldova”

Moldovenii în lume 23.03.2020 16:31 Vizualizări1095 Autor: Ziarul National
Peste 450 de cetățeni ai R. Moldova aflați în străinătate, ajutați să revină acasă: „Ambasadele se confruntă cu un număr mare de cereri de reîntoarcere a cetățenilor noștri în R. Moldova”


Pe parcursul săptămânii trecute, peste 450 de cetățeni ai R. Moldova aflați în străinătate au fost ajutați să revină acasă, inclusiv 90 din Austria, 57 din Portugalia, 146 din Rusia, 122 din Ucraina, 35 de persoane din Ungaria etc.

Datele au fost prezentate astăzi, în cadrul ședinței Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

La aceeași ședință s-a vorbit despre faptul că ambasadele R. Moldova se confruntă cu un număr mare de cereri de reîntoarcere a cetățenilor noștri în republică, în condițiile în care deplasările atât pe cale aeriană, cât și terestră sunt tot mai limitate în acest moment din cauza restricțiilor impuse de majoritatea statelor europene în legătură cu extinderea pandemiei de COVID-19.

Un comunicat de presă al MAEIE arată că repatrierea cetățenilor noștri este îngreunată de faptul că multe state aplică măsuri restrictive de călătorie - interzicerea accesului de intrare dar și ieșire din/în anumite zone, cât și închiderea unor puncte de trecere a frontierei sau instituirea unei perioade obligatorii de carantină.

Pentru a evita situații de blocaj peste hotarele Republicii Moldova și consecințele încălcării regimului de ședere în alte state, MAEIE îndeamnă repetat cetățenii Republicii Moldova să evite călătoriile, iar în cazul în care acestea nu pot fi evitate - să se informeze despre măsurile dispuse de autoritățile statelor de tranzit/destinație în contextul limitării răspândirii infecției de COVID-19.

MAEIE le recomandă cetățenilor moldoveni, aflați în situații dificile și/sau care necesită asistență consulară peste hotare, să contacteze ambasadele și consulatele Republicii Moldova în țara respectivă, sau să apeleze la Centrul de apel MAEIE la nr. de telefon +373 22 788722 (mfa.gov.md/ro/content/centrul-de-apel).

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md