23:36:26 06.06.2020
 
Stiri

PSIHOLOG // De ce este bine să tăcem DOUĂ ore în fiecare săptămâna

Știri 25.09.2018 12:19 Vizualizări735 Autor: Ziarul National
PSIHOLOG // De ce este bine să tăcem DOUĂ ore în fiecare săptămâna sursa: acasa.ro


Încă din copilărie asistăm la momente în care ceilalți țipă la noi, la alte persoane. Astfel de reacții ne fac să credem că acest gen de relaționare poate rezolva orice situație...

„A țipa sau a urla este o neatenție la propriul sine, este o manifestare aruncată în jur din dorința de control. Tăcerea este adevăratul scop pentru cel care strigă, liniștea completează momentul și duce sau vine din înțelegere și auto-observare. Exprimarea strigătului, când nu ești în pădure, pe lângă faptul că produce zgomote perturbante, furnizează anumite vibrații pe care cei mai emoționali le absorb instantaneu. A scăpa de țipat este în primul rând o dorință de dezvățare a acestui mecanism. A învăța să-ti asculți vocea, a fost o virtute pentru preoți în biserică, pentru yoghini în ashram și pentru călugări în peșterile sau mănăstirile de meditație”, explică psihologul Alexandru Pleșea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minții.

Ascultarea propriei voci este primul pas pentru cel care țipă

În același timp, specialistul consideră că ascultarea propriei voci este primul pas pentru auto-observație, iar cel care nu o stăpânește are incapacitatea de a se opri din țipat. Totodată, vorbitul din inimă este al doilea pas pe care virtuosul spre tăcere și-l poate însuși. Acesta ține de concentrare pe locul de unde pleacă comunicarea. Mecanica actuală vine din mintea formativă și asociativă, din vorbele și atitudinile la cum răspundem în jur.

„Cel ce dorește această virtute poate obține vorbitul din inimă prin exercițiu constant sau prin nuiaua cuiva. Țipătul ori strigătul au o compoziție joasă de energie. Vibrațional și științific, nivelul celular al acelui moment scade, aducând cu el dispoziții fizice nefaste ale emițătorului și receptorului. Cel ce a tăcut măcar o zi în viața lui, sub diferite circumstanțe, are în desagă unealta cu care poate opri strigătul. Un simplu exercițiu, pe care oricine îl poate face, este de a tăcea două ore în fiecare săptămână. De a evita vorbirea virtuală, reală și orice alt mijloc tehnologic. După cele două ore va descoperi că-și aude vocea sau că și-o poate controla sau decide cuvintele”, declară psihologul Alexandru Pleșea.

Semnele pe care le putem vedea la cei ce nu urlă sunt ușor de observat, iar cu aceștia merită să trăiești, să faci afaceri, să înveți de la ei:

 • își mențin echilibrul vocii când ceilalți din jur sunt tensionați.
 • își pot determina calitatea vocii în funcție de context.
 • nu se grăbesc în vorbire.
 • nu jignesc sau manifestă cuvinte triviale.
 • își accentuează sau repetă cuvintele de rezolvare sau pozitive.
 • Sursa: acasa.ro

  Prietenii tăi merită să știe ASTA!
  loading ..

  Top stiri

  Comentarii
  Promo
  Descoperă
  Punct de vedere NAȚIONAL
  05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

  01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

  29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

  Meteo in Moldova
  Horoscop
  Vezi horoscopul tău pentru astăzi
  Capricorn
  Vărsător
  Pești
  Berbec
  Taur
  Gemeni
  Rac
  Leu
  Fecioară
  Balanță
  Scorpion
  Săgetător
  Abonament
  Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
  Recomandat
  Sondaj
  Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
  Prietenii noștri

  Widget cu noutăți la tine pe site

  Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

  Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md