16:36:20 20.09.2018
 
Stiri

PSIHOLOG // Ce este, de fapt, depresia

Știri 16.08.2018 07:30 Vizualizări694 Autor: Ziarul National
PSIHOLOG // Ce este, de fapt, depresia Sursa: secretele.com

Cu toții acuzăm că avem anumite momente în care suntem depresivi, însă înțelegem oare însemnătatea acestui termen, cu adevărat?

Un psiholog a încercat să facă lumină în acest sens și iată ce a ținut să precizeze:

„Permiteți-mi să vă explic de ce omul care se luptă mereu cu propriul creier și cu așteptările societății poate fi foarte obosit.

Creierul funcționează într-un mod suprasolicitat și acestor oameni le este foarte dificil să se relaxeze și să adoarmă noaptea.

De obicei, avem nevoie de doar ȘAPTE minute pentru a adormi. Acum, să ne imaginăm că mergem la culcare și avem la dispoziție o oră să adormim și nu doar șapte minute. Dacă ești atras de ceva sau mergi la toaletă, relaxarea de dinaintea somnului dispare și o luăm de la început.

Ne trezim uneori din cauza sunetelor, durerii, incapacității de a sta confortabil, zgomotelor puternice din minte, viselor și multor altor factori.

Mulți ani la rând ajungem să nu ne simțim odihniți după somn. Depunem eforturi enorme pentru a ne concentra pe ceea ce trebuie să facem, creierul ne aduce tot soiul de gânduri și ajungem să nu ne mai amintim ce avem de făcut.

Ducem apoi o luptă continuă cu propriul creier, ne luptăm cu propriile gânduri și frici. În fiecare zi creierul ne șoptește că nu suntem suficient de buni, suficient de puternici, că nu suntem iubiți, că suntem niște ratați…

Luptăm continuu cu judecățile și neînțelegerea altora.

Auzim de la cei din jur: „de ce ești mereu obosit”, „Adună-te și nu te plânge”, „Ești doar leneș”, „Este doar în capul tău”, „Nu mai fi pesimist”…

Suferim din cauza supraîncărcării senzoriale, care ne epuizează. Suntem sub un atac permanent.

Suntem mereu obosiți pentru că trebuie să dăm explicații în fața oamenilor care nu înțeleg și nu vor să înțeleagă.

Ne facem griji din cauza fricilor care pentru cei din jur par a fi nebune și iraționale. Ne este dificil să ne exprimăm sentimentele pentru că nimeni nu ne-a învățat cum să o facem.

Pierdem mult din energie încercând să înțelegem limbajul gesturilor, expresiilor faciale și emoțiilor. Luptăm cu creierul pentru a înțelege ce este real și ce nu este, deoarece creierul ne prezintă totul ca realitate.

Apoi, apar simptomele fizice ale tulburărilor psihice, deoarece tensiunea mentală constantă se reflectă asupra corpului. Avem dureri musculare sau obosim din cauza tensiunii constante, adesea avem dureri de cap și migrene, un apetit scăzut și o imunitate slăbită.

Care este de fapt întrebarea și care este răspunsul? Suntem obosiți? Obosiți fizic și trebuie să dormim sau avem nevoie de ajutor?

Poate că avem nevoie de cineva care să ne privească în ochi și să ne spună:

„Nu ești bine dar sunt cu tine.” Poate că avem nevoie de cineva care să-și dea seama că nu e totul în ordine și doar să ne îmbrățișeze. Pentru că știu: când spun că sunt obosit, am nevoie doar de asta.”

Sursa: secretele.com

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md