07:43:07 24.05.2024
Stiri

PSDE îi răspunde ministrului Spînu, potrivit căruia 127 de primari social-democrați au beneficiat de proiecte în cadrul Programului „Satul European”: „Ce uită să spună Andrei Spînu este că jumătate din primari au fost DOMINAȚI de a migra la PAS”

Actualitate 11.04.2024 14:40 Vizualizări1269 Autor: Ziarul National
PSDE îi răspunde ministrului Spînu, potrivit căruia 127 de primari social-democrați au beneficiat de proiecte în cadrul Programului „Satul European”: „Ce uită să spună Andrei Spînu este că jumătate din primari au fost DOMINAȚI de a migra la PAS”


Partidul Social-Democrat European (PSDE) îl acuză pe ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, că ar opera cu date vechi, atunci când prezintă apartenența politică a primarilor care au beneficiat de proiecte în cadrul Programului guvernamental „Satul European”, pentru a „manipula” opinia publică.

Totodată, PSDE punctează că jumătate dintre primarii la care face referire Spînu au aderat deja la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și acuză repetat formațiunea aflată la guvernare că utilizează Programul Național „Satul European” pentru „a-și consolida poziția prin presiune și corupere politică”.

„Este evident că mulți primari care au beneficiat de proiecte din cadrul acestui program au migrat ulterior către PAS, ceea ce ridică întrebări serioase cu privire la integritatea procesului politic și la modul în care resursele administrative sunt utilizate în interes politic. În stilul manipulator de prezentare a cifrelor de către PAS, pentru perioada anterioară, din cei 261 de primari PSDE au beneficiat de proiecte 127. Ce uită să spună Andrei Spînu este că jumătate din primari au fost dominați (aluzie la „porecla” atribuită lui Andrei Spînu după negocierile purtate cu reprezentanții „Gazprom” în 2021 - n.r.) de a migra la PAS”, se arată într-un comunicat de presă al PSDE.

Potrivit partidului condus de Ion Sula, traseismul primarilor către PAS a avut un impact semnificativ asupra rezultatelor alegerilor locale din 2023, conferindu-i partidului de guvernare un avantaj considerabil.

„Această abordare subminează principiile democratice și încrederea cetățenilor în procesul electoral, transformând Programul „Satul European” într-o unealtă politică pentru obținerea de avantaje partinice. Nu este acceptabil ca un partid să-și consolideze poziția politică prin forțarea primarilor altor partide și prin utilizarea resurselor administrative în acest scop. Această practică nedemocratică nu poate fi tolerată și ar trebui să fie condamnată ferm de către toate forțele politice proeuropene, indiferent de culoarea politică. Este esențial să restabilim integritatea și transparența în procesul politic și să ne asigurăm că Programul Național „Satul European” este folosit în beneficiul real al comunităților și nu ca bâta politică a partidului de guvernare”, cităm din același comunicat.

PSDE a lansat un apel către toate partidele proeuropene să facă front comun în fața „atacurilor guvernării asupra valorilor democratice”.

Amintim că, pentru a răspunde acuzațiilor că ar utiliza Programul „Satul European” pentru a ademeni primarii altor partide să adere la PAS, ministrul Spînu a prezentat culoarea politică a aleșilor locali care au implementat proiecte în anul 2022. De atunci, au fost lansate încă două ediții ale Programului „Satul European”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md