11:28:10 27.02.2021
 
Stiri

Propunerea CIUDATĂ a lui Popșoi: Vicepreședintele PAS le cere socialiștilor să preia INIȚIATIVA și să propună un PREMIER. „Sunt discuții că Dodon vrea să formeze o majoritate și să devină prim-ministru”

Actualitate 20.01.2021 14:46 Vizualizări1604 Autor: Ziarul National
Propunerea CIUDATĂ a lui Popșoi: Vicepreședintele PAS le cere socialiștilor să preia INIȚIATIVA și să propună un PREMIER. „Sunt discuții că Dodon vrea să formeze o majoritate și să devină prim-ministru”


Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Mihai Popșoi, consideră că socialiștii trebuie să fie expliciți în privința declanșării alegerilor anticipate și să nu mai arate cu degetul spre președintele Maia Sandu sau partidele de dreapta. Mai mult, Popșoi le-a reproșat socialiștilor că au cea mai mare fracțiune parlamentară și, „în mod normal”, ar trebui să înainteze președintelui Maia Sandu un candidat pentru funcția de premier. Socialistul Vasile Bolea, prezent ieri-seară la aceeași emisiune cu Popșoi, a fost surprins să audă propunerea vicepreședintelui PAS.

„Sunt discuții că Dodon intenționează să formeze o majoritate și strânge voturi pentru a deveni premier. Noi am invitat socialiștii, dar și alți colegi din Parlament să spună concret dacă vor vota sau nu un candidat pentru funcția de premier”, a spus Popșoi în cadrul unei emisiuni la Tv8.

În replică, socialistul Bolea a afirmat că PSRM a venit cu aceeași propunere acum o lună, însă a fost ignorată. „Noi vedem că președintele și partidele de dreapta nu vor să-și asume responsabilitatea. Arătați de ce sunteți în stare. Trebuie să acționați, dar voi procedați ca struțul”, a spus Vasile Bolea.

Vicepreședintele PAS le-a amintit socialiștilor că au cea mai mare fracțiune în Parlament. „Dar voi cine sunteți? Cine v-a trimis în Parlament? Aveți 37 de deputați… Pentru ce v-au ales oamenii? Ca să arătați cu degetul spre cineva? Aveți cea mai mare fracțiune. Unde e candidatul vostru la funcția de premier?”, a întrebat Mihai Popșoi.

Socialistul Bolea s-a arătat surprins de poziția lui Popșoi, mai ales că dânsul afirma anterior că alegerile parlamentare anticipate sunt primordiale, în condițiile în care actualul Parlament a fost ales conform regulilor lui Vlad Plahotniuc.

„Noi vorbim despre alegeri parlamentare anticipate, iar voi vreți ca noi să înaintăm un candidat la funcția de premier? Apare o întrebare logică: voi vreți alegeri anticipate sau ca PSRM să înainteze un candidat la funcția de prim-ministru?”.

Mihai Popșoi a intervenit și a explicat ce a vrut să spună: „Dacă tot afirmați că sunteți un partid serios și că participați la procesele politice… Dacă nu aveți un candidat la funcția de premier și vreți alegeri anticipate, atunci trebuie să întreprindeți acțiuni concrete în acest sens”.

Replicile între cei doi deputați au continuat. „Noi despre asta și vorbim, iar dvs. ne cereți să înaintăm un candidat la funcția de premier. Mihai, asta ai spus acum. Dimineața ne spuneți că sunteți pentru alegeri anticipate, iar seara - ă propunem un candidat la funcția de premier și să ne asumăm guvernarea”, a conchis Vasile Bolea.

La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandr Slusari, consideră că R. Moldova are nevoie de un guvern anticriză, care să deblocheze imediat negocierile cu Fondul Monetar Internațional.

„Noi riscăm să ratăm un program cu FMI foarte bun. Eu, în general, sunt împotriva programelor cu FMI, dar acum e vorba de un program foarte bun. De asemenea, trebuie să rezolvăm problemele fermierilor, situația pandemică. Președintele Maia Sandu trebuie să vină cu un candidat foarte bun pentru funcția de premier, dar nu cu o tabutetkă (scaun n.r.). trebuie să fie propus cineva cu un program de guvernare real, un program care să nu fie pe placul lui Igor Dodon. În cazul în care va vota pentru acest cabinet, atunci va fi clar că se tem de alegerile parlamentare anticipate”, a subliniat Slusari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Vasile 20.01.2021 15:05

Dom. POPSOI!CU persoanele minusvalide tr.sa vii prudent,incaz contrar ele devinagresive. Nimeni nu poarta vina destinului lor.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md