15:09:45 23.05.2024
Stiri

Proiecte de infrastructură, implementate de Guvern la Chișinău: Consiliul Regional pentru Dezvoltare a capitalei, condus de primarul de la Stăuceni

Actualitate 16.04.2024 19:36 Vizualizări797 Autor: Ziarul National
Proiecte de infrastructură, implementate de Guvern la Chișinău: Consiliul Regional pentru Dezvoltare a capitalei, condus de primarul de la Stăuceni


Alexandru Vornicu, primarul comunei Stăuceni, suburbie a capitalei, va conduce Consiliul Regional pentru Dezvoltare a municipiului Chișinău, creat marţi, 16 aprilie.

În calitate de vicepreședinte al Consiliului a fost ales Valeriu Popa, primar al orașului Sângera, o altă suburbie a capitalei.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că obiectivul de bază al Consiliului, precum și al Agenţiei de Dezvoltare Regională Chișinău, creată în 2023, este ,,să propună o listă de proiecte care să asigure buna dezvoltare a municipiului Chișinău".

Viceprimarul de Chișinău, Irina Gutnic, a acuzat faptul că această autoritate ar fi subordonată partidului aflat la guvernare.

,,Agenția urmează să își bazeze activitatea pe implementarea eficientă a obiectivelor Strategiei de Dezvoltare Regională în mun. Chișinău, respectiv era corect în cazul dat, ca primarul general să fie propus funcție de președinte al Consiliului, însă candidatura nici nu a fost examinată, fiind acordat vot de susținere celui ales, dlui Vornic, pe criterii de apartenență politică", a comentat Gutnic.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md