09:29:02 29.01.2022
Stiri

Proiect transfrontalier România - R. Moldova de promovare turistică a Moldovei: Muzeul din Mereni, raionul Anenii Noi, dotat cu mobilier

Actualitate 05.01.2022 16:34 Vizualizări2605 Autor: Ziarul National
Proiect transfrontalier România - R. Moldova de promovare turistică a Moldovei: Muzeul din Mereni, raionul Anenii Noi, dotat cu mobilier ADR Centru


Centrul de informare turistică ce activează în cadrul Muzeului de la Mereni, raionul Anenii Noi, a fost dotat cu un set de mobilier în cadrul proiectului „MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică".

Proiectul prevede sporirea vizibilitatății patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru din Republica Moldova și al județului Galați din România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.

Scopul proiectului este de a capacita muzeele cu o nouă funcționalitate - de a informa viziatorii și turiștii despre atracțiile din destinațiile reprezentative ale regiunii din care fac parte, de a lansa noi oferte turistice, noi capacități și noutăți bune despre cele mai atractive locuri din regiune.

În acest moment se lucrează asupra dotării Centrelor de informare turistica cu mobilier și panouri informative, creării unui profil al destinațiilor turistice majore din arealul proiectului, pentru a fi determinate mai multe trasee turistice comune și, în același timp, pentru stabilirea unor programe excursioniste.

De asemenea, este în plin proces de elaborare și promovare un brand comun, precum și un ghid al destinațiilor turismului cultural transfrontalier din Moldova, care să cuprindă atât Republica Moldova, cât și regiunea Moldovei din România.

Proiectul ar urma să se încheie în luna mai 2022 și este realizat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (R. Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" (România) și este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul european de vecinătate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lui Putin i s-a răsp...

24.01.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Comunitatea identitară

21.01.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anunț de război „hib...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
De ce credeți că s-au scumpit gazele naturale livrate R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md