18:40:11 21.07.2024
Stiri

Producători și exportatori de fructe din R. Moldova, misiune comercială în Marea Britanie. MAIA: „Marea Britanie reprezintă o piață promițătoare pentru exportul de mere, prune, struguri de masă și cireșe moldovenești”

Actualitate 14.06.2024 14:55 Vizualizări2739 Autor: Ziarul National
Producători și exportatori de fructe din R. Moldova, misiune comercială în Marea Britanie. MAIA: „Marea Britanie reprezintă o piață promițătoare pentru exportul de mere, prune, struguri de masă și cireșe moldovenești” Moldova Fruct


Reprezentați ai Asociației „Moldova Fruct”, împreună cu cinci producători și exportatori de fructe din Republica Moldova au participat, în perioada 11 - 13 iunie curent, la o misiune comercială în Marea Britanie.

Scopul principal al vizitei a fost identificarea și explorarea oportunităților de export pentru fructele moldovenești pe piața britanică.

Delegația moldovenească a avut întâlniri cu importatori de fructe, reprezentanți ai celor mai mari lanțuri de retail din Marea Britanie, precum și cu operatori din piețele angro. Discuțiile s-au axat pe potențialul fructelor moldovenești pe piața britanică, unde au fost identificate oportunități promițătoare, în special pentru mere, prune, struguri de masă și cireșe.

„În cadrul misiunii, trei companii britanice și-au exprimat intenția de a vizita R. Moldova pentru a analiza posibilitățile de import în sezonul următor. Este evident că există un interes pentru fructele moldovenești pe piața Marii Britanii, dar este necesară o mai bună cunoaștere a R. Moldova ca sursă de aprovizionare”, se arată într-un comunicat de presă al Asociației „Moldova Fruct”.„Marea Britanie reprezintă o piață promițătoare pentru exportul de mere, prune, struguri de masă și cireșe moldovenești, conform succesului recent al misiunii comerciale organizate de Asociația „Moldova Fruct”. Întâlnirile cu importatorii și reprezentanții lanțurilor de retail britanice, sprijinite de Proiectul USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală, au evidențiat un interes crescut și posibilități extinse de colaborare”, susține Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA).

Misiunea comercială în Marea Britanie a fost realizată cu sprijinul Proiectului USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (Dezvoltăm Moldova Rurală) și al Biroului Comercial Economic al Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md