07:59:25 22.01.2021
 
Stiri

Procurorul general „nu vede probleme” în faptul că judecătorii care vor examina dosarele legate de FRAUDA bancară au emis sentințe în privința lui Platon, Țuțu sau Filat: „Nu asta contează”. Cum comentează Stoianoglo „dezvăluirile” lui Platon

Actualitate 01.12.2020 13:24 Vizualizări1106 Autor: Ziarul National
Procurorul general „nu vede probleme” în faptul că judecătorii care vor examina dosarele legate de FRAUDA bancară au emis sentințe în privința lui Platon, Țuțu sau Filat: „Nu asta contează”. Cum comentează Stoianoglo „dezvăluirile” lui Platon


Toți magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au examinat dosare care vizează actori implicați în jaful bancar, tocmai de aceea procurorul general Alexandr Stoianoglo „nu vede probleme” legate de componența celor două complete de judecători care se vor concentra pe dosarele ce vizează devalizarea sistemului bancar din R. Moldova.

Stoianoglo a declarat astăzi că, dacă cineva are pretenții la magistrații respectivi, aceștia pot fi recuzați.

„Nu asta contează”, a spus procurorul general, adăugând faptul că important este ca dosarele legate de frauda bancară să fie examinate în mod prioritar, „nu peste cinci ani”, mai ales că la această instanță s-ar afla acum în procedură circa 4 000 de dosare.

CITIȚI și DECIS // Două complete de judecători specializați vor examina dosarele care vizează JAFUL bancar din R. Moldova

În aceeași conferință de presă, șeful Procuraturii Generale a afirmat că „nu-i poate închide gura” lui Veaceslav Platon, care a făcut publice detalii din activitatea procurorilor și din dosarele care vizează frauda bancară, iar ieșirile ale acestuia ar ține de „cei șapte ani de-acasă”.

Potrivit lui Stoianoglo, Platon a fost audiat de către procurori în cadrul mai multor dosare și le-a prezentat acestora informații pe care dânșii nu le cunoșteau: „Clar lucru că Platon cunoaște multe”.

„Eu nu am auzit nimic din ce a spus Platon care să prejudicieze ancheta”, a adăugat Stoianoglo.

Menționăm că cele două complete de judecători care vor examina dosarele legate de frauda bancare sunt formate din Ion Morozan, Tatiana Bivol și Angela Vasilenco și, respectiv, Ana Cucerescu, Eugen Beșelea și Petru Păun.

ZdG a scris că Ion Morozan examinează dosarul fostului deputat PDM, Constantin Țuțu, iar Tatiana Bivol și Angela Vasilenco fac parte din complet de magistrați care examinează dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare. Acest complet a decis că dosarul urmează să fie rejudecat.

Tot Bivol face parte din completul de judecători care examinează cel de-al doilea dosar deschis pe numele lui Vlad Filat. Ana Cucerescu este cea care examinează dosarul șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md