06:24:07 23.06.2021
 
Stiri

Procuratura a stabilit că Plahotniuc și Vaja Jhashi au obținut LEGAL cea de-a doua identitate și a CLASAT procesul penal

Actualitate 07.05.2021 21:34 Vizualizări2294 Autor: Ziarul National
Procuratura a stabilit că Plahotniuc și Vaja Jhashi au obținut LEGAL cea de-a doua identitate și a CLASAT procesul penal Jurnal TV


Dublele identități ale lui Vlad Plahotniuc și Vaja Jhashi, care au primit pașapoarte moldovenești cu numele Novak Vladislav și, respectiv, Reznic Alexandr, au fost emise legal.

Cel puțin, așa a stabilit Procuratura Generală condusă de Alexandr Stoianoglo, care a clasat cauza penală inițiată pe 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale acestor persoane.

Mai exact, procurorii au constatat „lipsa infracțiunii”.

„În cursul urmăririi penale s-a stabilit că pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, emise pe numele Novak Vladislav și Reznic Alexandr, au fost confecționate de către Agenția Servicii Publice în conformitate cu prevederile Legii privind activitatea specială de investigații și actelor normative de uz interdepartamental, care reglementează confecționarea și utilizarea actelor de codificare la efectuarea activității speciale de investigații. Prin urmare, Procuratura a adoptat soluția de clasarea a procesului penal din lipsa faptului vreunei infracțiuni”, cităm dintr-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Aceeași sursă precizează că la baza acestei decizii a stat și faptul că actele respective au fost nimicite de către Serviciul de Informații și Securitate, la solicitarea căruia au fost confecționate, fără ca pașapoartele „codificate” să mai ajungă la titulari.

„Urmărirea penală în acest caz s-a desfășurat în condițiile unei proceduri clasificate, motiv pentru care instituția nu poate dezvălui alte detalii din dosar”, a ținut să precizeze Procuratura.

Amintim că Plahotniuc și Jhashi s-au ales cu pașapoarte în care aveau alte nume în vara anului 2018, iar la perfectarea acestora ar fi contribuit Serviciul de Informații și Securitate, condus atunci de Vasile Botnari. În perioada în care au fost perfectate acte cu altă identitate, director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, finul de cununie al actualului lider al democraților, Pavel Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Voila 10.05.2021 03:01

De ce toți găinarii vor pașaport pe alt nume, le este rușine de numele pe care l-au primit de la părinți?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ultima redută a Rusi...

18.06.2021 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ne amenință Ru...

14.06.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu pași mici s-a mer...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md