22:43:52 19.08.2019
 
Stiri

Primăria Brașov, interesată să inițieze o colaborare cu Primăria Chișinău: Cele două orașe discută despre un acord de ÎNFRĂȚIRE

Știri 01.02.2019 15:00 Vizualizări1142 Autor: Ziarul National
Primăria Brașov, interesată să inițieze o colaborare cu Primăria Chișinău: Cele două orașe discută despre un acord de ÎNFRĂȚIRE

Un grup de reprezentanți ai Primăriei municipiului Brașov din România, în frunte cu viceprimarul Mihai Costel, a vizitat astăzi Primăria Chișinău.

Delegația din România participă în aceste zile la expoziția „Fabricat în Moldova”, organzată la Chișinău, și și-au propus o vizită și la Primărie, în scopul inițierii de colaborări între cele două administrații publice locale.

Oaspeții de la Brașov s-au arătat deschiși pentru o posibilă colaborare dintre instituția pe care o reprezintă și Primăria municipiului Chișinău.

„Chiar dacă vorbim de colaborarea cu o capitală, Brașovul reprezintă un loc important în economia României, dar și un exemplu de bună practică a ceea ce însemnă administrație locală și dezvoltare urbană”, a menționat Mihai Costel. Viceprimarul de Brașov a mai precizat că municipiul din România are experiență în atragerea de fonduri europene, dar și că a fost primul care a semnat un protocol de colaborare, pe partea de consultanță, cu Banca Mondială.

Primarul general interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, și-a arătat deschiderea față de preluarea anumitor experiențe și expertize pe care le are orașul din România în colaborarea cu partenerii de dezvoltare, precum și vizavi de colaborarea cu societatea civilă și mediul de afaceri din Brașov.

„Acum încercăm să creăm platforme de comunicare atât cu societatea civilă, cât și cu mediul de afaceri, pentru că orașul este al oamenilor de aici, care plătesc impozite, dar și al business-ului, care poate vrea alte condiții, iar solicitările lor trebuie să ajungă la administrația capitalei printr-un dialog constructiv”, a menționat edilul-șef al Chișinăului.

Ruslan Codreanu s-a referit la subiectul inițierii Primului Forum Investițional al Chișinăului, ca și un prim pas pentru crearea a unei platforme de durată și schimb de idei cu reprezentanții businessului. De asemenea, primarul general interimar s-a arătat interesat de colaborarea cu Brașovul pe proiecte de infrastructură, investiții, dar și ca parteneri în proiecte europene.

Părțile au convenit ca în perioada următoare să desfășoare vizite oficiale la nivelul administrației publice locale, care să pună bazele inițierii unui Acord de înfrățire dintre municipiile Chișinău și Brașov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md