20:15:44 21.07.2024
Stiri

Prezidențiabilul Stoianoglo, niciun cuvânt despre ATACUL BARBAR al Rusiei asupra unui spital pentru copii din Kiev. Candidatul lui Dodon caută SPRIJIN pentru a ajunge președinte: „Discuțiile despre un candidat UNIC al poporului nu mai sunt o teorie”

Actualitate 10.07.2024 11:37 Vizualizări1856 Autor: ZiarulNational
Prezidențiabilul Stoianoglo, niciun cuvânt despre ATACUL BARBAR al Rusiei asupra unui spital pentru copii din Kiev. Candidatul lui Dodon caută SPRIJIN pentru a ajunge președinte: „Discuțiile despre un candidat UNIC al poporului nu mai sunt o teorie”


Candidatul propus de Igor Dodon la funcția de președinte al R. Moldova a trecut cu vederea ultimul atac al Rusiei împotriva Ucrainei, soldat cu 43 de morți și peste 200 de răniți în ultima sa intervenție publică. În schimb, Stoianoglo caută sprijin de la alte forțe politice din R. Moldova pentru a deveni „candidat unic al poporului” la funcția de președinte al R. Moldova.

Potrivit lui Stoianoglo, liderii unor partide politice urmau să se reunească miercuri în format extins, pentru a discuta despre înaintarea unui candidat unic la președinție, care să o învingă pe Maia Sandu.

Citește și: Procurorul general bănuit de afiliere cu fugarul Veaceslav Platon, candidatul la Președinție sprijinit de socialiști

„Luni a fost expusă propunerea de a reuni liderii și reprezentanții acelor forțe politice, care sunt interesați de înaintarea comună a unui candidat unic al poporului pentru funcția de președinte al R. Moldova. Fiți de acord că o astfel de întâlnire era necesară de mult timp. Și nu doar în contextul înaintării unui candidat unic, ci și pentru eventuala stabilire a unei strategii comune de acțiune în perioada campaniei electorale. Aceasta se referă și la apropierea abordărilor noastre în legătură cu referendumul. Unele contacte pe care le-am avut astăzi (marți n.r.) cu unii colegi din opoziție sugerează că mulți dintre ei nu sunt încă pregătiți pentru o astfel de discuție în format extins. Mulți dintre ei mai au nevoie de timp pentru analizarea situației actuale”, a scris Stoianoglo pe Telegram.

Citește și: DECLARAȚIE: „Alexandru Stoianoglo este clar un candidat prorus, care a avut o relație cu Vlad Plahotniuc, dar și cu Veaceslav Platon”; Nu este nici „neutru”, fiindcă a susținut referendumul ilegal de aderare la Federația Rusă, organizat în Găgăuzia

Fostul procuror general, bănuit de afiliere cu fugarul Veaceslav Platon, speră că în zilele următoare va avea posibilitatea să-i convingă pe alți politicieni de faptul că dânsul ar fi acel candidatul „unic” al opoziției.

„Tratez cu înțelegere și respect poziția acestor politicieni, acest semn al responsabilității lor față de susținătorii și alegătorii lor. Și de aceea propun să nu insistăm pe discuția planificată pentru mâine (miercuri n.r.), ci, în schimb, să folosim zilele și săptămânile următoare pentru contacte și întâlniri bilaterale. Așa cum au sugerat în fond unii lideri ai opoziției. Cel mai important lucru deja s-a întâmplat: discuțiile despre un candidat unic al poporului pentru președinția R. Moldova nu mai sunt o teorie, ci au trecut în practică și încep să adune împreună tot mai multe persoane cu gândire progresistă”, a conchis Alexandr Stoianoglo.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md