18:36:57 12.12.2019
 
Stiri

Președintele PPE, mesaj DUR pentru socialiștii care au demis Guvernul Sandu: „Acum este clar că nu au avut niciodată intenția de a curăța sistemul sau de a oferi cetățenilor lor o justiție independentă”

Politică 12.11.2019 17:29 Vizualizări15018 Autor: Ziarul National
Președintele PPE, mesaj DUR pentru socialiștii care au demis Guvernul Sandu: „Acum este clar că nu au avut niciodată intenția de a curăța sistemul sau de a oferi cetățenilor lor o justiție independentă”

Președintele Partidului Poporului European (PPE), Joseph Daul, se arată „dezamăgit și indignat” de faptul că Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis astăzi la Chișinău cu voturile socialiștilor și democraților.

Într-un mesaj făcut public după evenimentele de la Chișinău, președintele PPE anunță că UE va monitoriza „mai mult ca niciodată și îndeaproape” evoluțiile din republica noastră, reformele, precum și respectarea condiționărilor UE pentru orice sprijin financiar prezent sau viitor.

CITIȚI și Uniunea Europeană, ÎNGRIJORATĂ vizavi de situația R. Moldova, după demiterea Guvernului Sandu: „UE se angajează să colaboreze cu acei din R. Moldova care susțin procesul de reformă în ceea ce privește combaterea corupției”

„Coloana vertebrală a programului de guvernare al Maiei Sandu a fost instalarea unui sistem independent al justiției, cu un procuror general independent, care va ajuta R. Moldova să scape de corupție și să apere statul de drept. Cetățenii au cerut acest lucru și așteaptă de ani de zile schimbările, iar Guvernul Sandu lucra deja în această direcție.

Din păcate, acesta nu a fost decât un obiectiv al Guvernului Sandu, nu al PSRM și al președintelui Dodon. Este îngrijorător să vedem că procesul de reformă a justiției s-a oprit și, în final, a fost blocat de socialiști. Acum este clar că angajamentele lor de reformă nu au fost niciodată autentice și nu au avut niciodată intenția de a curăța sistemul sau de a oferi cetățenilor lor o justiție independentă și transparentă. Este o altă trădare socialistă a cetățenilor, a țării și a generațiilor viitoare”, se arată în declarația lui Joseph Daul.

Sursa precizează că PPE este alături de partidele de centru-dreapta din R. Moldova și va continua să le susțină eforturile de a fi o voce puternică a opoziției pentru depolitizarea instituțiilor moldovenești și democratizarea republicii.

„O schimbare de putere nu absolvă următorul guvern moldovenesc de responsabilitățile care derivă din Acord de asociere UE - R. Moldova. Dimpotrivă, acum mai mult ca niciodată vom monitoriza îndeaproape evoluțiile din republică, reformele, precum și respectarea condiționărilor UE pentru orice sprijin financiar prezent sau viitor”, și-a încheiat mesajul Daul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Basarabeanu49 12.11.2019 18:19

Nu numai mesajul să fie dur, dar și acțiunile din partea UE. STOP ajutoarele și contribuțiile. Deorece banii nimeresc în alte buzunare, inclusiv a votanților pd și psrm.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

09.12.2019 09:09 Nicolae Negru Politica externă echilibrată în dezec...

06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md