11:30:29 20.08.2019
 
Stiri

Președintele Germaniei l-a telefonat pe Dodon să-i spună că actualul Guvern de la Chișinău „reprezintă un puternic factor de stabilitate” și că fără restabilirea relațiilor cu Federația Rusă nu va putea fi rezolvată problema transnistreană

Politică 13.08.2019 18:43 Vizualizări2842 Autor: Ziarul National
Președintele Germaniei l-a telefonat pe Dodon să-i spună că actualul Guvern de la Chișinău „reprezintă un puternic factor de stabilitate” și că fără restabilirea relațiilor cu Federația Rusă nu va putea fi rezolvată problema transnistreană

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a avut astăzi o discuție la telefon cu președintele Igor Dodon despre situația politică din Republica Moldova și perspectivele reglementării politice a conflictului transnistrean.

Șeful statului afirmă că omologul său german a declarat că Guvernul de la Chișinău este „un puternic factor de stabilitate” și a apreciat eforturile de restabilire a relațiilor cu Federația Rusă.

„Președintele federal al Germaniei a apreciat și salutat rolul-cheie pe care l-a avut președintele Republicii Moldova în procesul de constituire a actualei coaliții majoritare din Parlament, specificând faptul că actualul guvern moldovean reprezintă un puternic factor de stabilitate. Totodată, Frank-Walter Steinmeier a salutat angajarea fermă a actualei coaliții majoritare de a continua implementarea acordurilor semnate cu Uniunea Europeană. În aceeași ordine de idei, șeful statului german a dat o apreciere pozitivă eforturilor de restabilire a bunelor relații a Republicii Moldova cu Federația Rusă, specificând faptul că „astfel de relații de bună vecinătate, deschise și transparente vor fi în beneficiul poporului moldav”. În ceea ce privește perspectivele reglementării politice durabile a conflictului transnistrean, Frank-Walter Steinmeier a menționat că, fără restabilirea bunelor relații cu Federația Rusă, acest obiectiv strategic va fi imposibil de atins”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Potrivit lui Dodon, președintele german a specificat că „modul în care a fost constituită actuala majoritate parlamentară la Chișinău vine să demonstreze existența unui consens internațional în cazul Republicii Moldova, atins între marile puteri internaționale” și că acest fapt „inspiră optimism și în ceea ce privește perspectivele atingerii unui consens similar și în cazul reglementării finale a diferendului transnistrean”.

La finalul discuției, președintele Germaniei i-a adresat lui Dodon o invitație de a efectua o vizită oficială la Berlin după alegerile locale generale din R. Moldova. Și Igor Dodon și-a invitat omologul german să vină în Republica Moldova „într-o perioada convenabilă dlui Steinmeier”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md