18:04:28 19.02.2018
Stiri

Președintele Dodon s-a PLÂNS ambasadorilor acreditați la Chișinău că majoritatea parlamentară TENSIONEAZĂ relațiile cu Federația Rusă

Politică 23.01.2018 13:40 Vizualizări825 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon s-a PLÂNS ambasadorilor acreditați la Chișinău că majoritatea parlamentară TENSIONEAZĂ relațiile cu Federația Rusă

Președintele Igor Dodon le-a vorbit astăzi ambasadorilor acreditați la Chișinău, în cadrul unei întrevederi tradiționale, despre gravele încălcări ale legislației naționale, care ar fi fost efectuate sub presiunea majorității parlamentare.

Șeful statului s-a referit în special la subiecte legate de legea antipropagandă, continuarea tensionării relațiilor cu Federația Rusă, interzicerea accesului pe teritoriul R. Moldova a mass-media din alte state etc.

Igor Dodon i-a informat pe ambasadori că în acest an intenționează să întreprindă mai multe vizite în Est și în Vest, dar fără a preciza în care state.

„Am discutat despre mersul reglementării diferendului transnistrean. Am menționat că în acest sens este necesar de acționat în vederea realizării practice a înțelegerilor la care s-a ajuns la Viena, în decembrie 2017. Sperăm că în curând va fi soluționata chestiunea privind înregistrarea transportului auto din regiunea transnistreană. De asemenea, vom insista pe desfășurarea cu regularitate a întrevederilor în formatul 5+2”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

Un subiect l-a constituit și desfășurarea alegerilor Parlamentare din anul curent. „Am solicitat maximă atenție din parte instituțiilor internaționale și misiunilor diplomatice, acreditate în țara noastră în monitorizarea scrutinului electoral. Alegerile din 2018 vor fi fundamentale pentru dezvoltarea în continuare a R. Moldova și trebuie să se desfășoare în cel mai transparent și corect mod”, a punctat oficialul.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Pumnal 23.01.2018 15:18

Oare Moldova ar trebui sa nu ceara socoteala Rusiei pentru calarirea acestui stat numit Basarabia.

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md