23:42:38 27.02.2020
 
Stiri

Președintele Dodon optează pentru „impulsionarea dialogului bilateral” cu CUBA. Șeful statului ar putea întreprinde o vizită la Havana

Politică 14.10.2019 11:19 Vizualizări772 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon optează pentru „impulsionarea dialogului bilateral” cu CUBA. Șeful statului ar putea întreprinde o vizită la Havana Facebook


Președintele Igor Dodon ar putea întreprinde o vizită la Havana, Cuba, în viitorul apropiat. Discuții în acest sens au fost purtate astăzi, în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Cuba, Ana Teresita González Fraga, care întreprinde o vizită de lucru la Chișinău.

„Am salutat prezența oficialului cubanez în R. Moldova. Am discutat despre stadiul actual al relațiilor de colaborare dintre statele noastre, pronunțându-ne pentru dezvoltarea acestora în toate domeniile de interes comun. Mi-am exprimat speranța că vizita curentă va impulsiona dialogul bilateral, contribuind la dezvoltarea și extinderea raporturilor dintre ambele state”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

În opinia șefului statului, există un potențial nevalorificat în domeniul comercial-economic între R. Moldova și Cuba.

„Ultima misiune a oamenilor de afaceri din R. Moldova în Republica Cuba, organizată sub auspiciile Camerei de Comerţ şi Industrie a R. Moldova, a avut loc în aprilie 2013. Am pledat pentru intensificarea relațiilor pe dimensiunea dată, promovarea contactelor la nivelul mediilor de afaceri, sporirea schimburilor comerciale, realizarea misiunilor economice bilaterale, participarea la târguri, expoziţii și alte evenimente specializate, dezvoltarea cooperării pe segmentul agroalimentar și cel al turismului, precum și în sfera sănătății. De asemenea, ne-am pronunțat pentru o colaborare fructuoasă în cadrul organismelor internaționale. Pe finalul discuției am mulțumit înaltului oficial pentru invitația de a vizita Cuba într-o perioadă convenabilă”, a adăugat șeful statului.

Cuba este un stat socialist sau o republică parlamentară condusă de un partid comunist, care deține monopolul puterii politice. Toate partidele de opoziție sunt considerate ilegale de constituția cubaneză, care afirmă că „Partidul Comunist Cubanez ... este forța supremă călăuzitoare a societății și a statului”. Fidel Castro a fost șeful statului și șef al guvernului din 1959 până în 2008, la început ca prim-ministru și, după desființarea acestei funcții în 1976, ca președinte al Consiliului de Stat și de Miniștri. Din motive de sănătate, în august 2006 Fidel Castro a transferat toate prerogativele sale fratelui său, Raúl Castro, care, în februarie 2008, este numit președinte al Cubei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md