16:12:31 23.08.2019
 
Stiri

Președintele Dodon îi „dă de lucru” noului Ambasador rus la Chișinău: „Agendă consistentă”

Politică 08.08.2018 15:01 Vizualizări1250 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon îi „dă de lucru” noului Ambasador rus la Chișinău: „Agendă consistentă”

Președintele Igor Dodon l-a informat pe noul Ambasador al Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vașnețov, că în perioada următoare îl așteaptă „o agendă consistentă”, după ce a primit astăzi scrisorile de acreditare din partea diplomatului.

„Pentru perioada imediat următoare, ne aşteaptă o agendă de lucru consistentă care include vizita în R. Moldova a unei delegaţii oficiale a Rusiei, condusă de vicepreşedintele Dumei de Stat pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei din 14-16 septembrie; Forumul Economic de la Chişinău, preconizat pentru 20-22 septembrie; vizita Patriarhului Kiril în Moldova; vizita mea oficială în Federaţia Rusă, planificată pentru luna octombrie și alte evenimente”, i-a spus Dodon lui Vașnețov.

Dodon se arată convins că toate aceste acţiuni „vor contribui la dezvoltarea, consolidarea şi extinderea de mai departe a cooperării bilaterale şi a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă”, mai ales că „avem multe lucruri în comun”: „Ţările noastre au o istorie comună (de la Ştefan cel Mare şi Dimitrie Cantemir până în prezent, o victorie comună în marele război pentru apărarea patriei), un prezent comun (peste 600 de mii de moldoveni se află permanent în FR, peste 80% din produsele complexului agroindustrial sunt exportate pe piaţa rusă) şi, sunt convins că avem şi un viitor comun. De asemenea, avem aceeași religie - Biserica Ortodoxă din Moldova este parte componentă a Bisericii Ortodoxe Ruse”.

Amintim că Oleg Vașnețov a prezentat scrisorile de acreditare și la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cursul zilei de ieri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md