12:32:38 27.02.2021
 
Stiri

Președintele Comisiei privind reforma constituțională, la RAPORT în fața lui Igor Dodon. Secretatul general al Aparatului Președinției nu exclude că această comisie ar putea fi reformată sau chiar DESFIINȚATĂ: „Analizăm acest subiect”

Actualitate 20.01.2021 18:06 Vizualizări2316 Autor: Ziarul National
Președintele Comisiei privind reforma constituțională, la RAPORT în fața lui Igor Dodon. Secretatul general al Aparatului Președinției nu exclude că această comisie ar putea fi reformată sau chiar DESFIINȚATĂ: „Analizăm acest subiect” Facebook


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, și-a făcut reparație în biroul de la sediul formațiunii, a adus setul de birou de la Președinție, în valoare de circa 12 000 de dolari (pe care l-a primit cadou și a promis că-l va lăsa în biroul prezidențial n.r.), iar acum primește în audiență persoane cărora le-a oferit funcții în perioada când era șef al statului.

CITIȚI și FOTO, VIDEO // Dodon a plecat de la Președinție cu tot cu „cadoul” ce îi decora masa, exact ca în biroul lui Vladimir Putin, deși a promis să-l lase viitorilor președinți

Primul la raport a venit ex-președintele Curții Constituționale, președintele Comisiei privind reforma constituțională, Dumitru Pulbere.

„În cadrul întrevederii am discutat despre situația politică din țară, despre normele constituționale cu privire la competențele Parlamentului, Guvernului, ale președintelui țării și necesitatea ajustării acestora la cerințele timpului. De asemenea, am examinat activitatea Comisiei privind reforma constituțională”, a scris astăzi Dodon pe Facebook.

Acesta a amintit că, în vara anului trecut, a semnat un decret privind crearea unei comisii speciale pentru reforma constituțională „în vederea demarării procesului de modificare a legislației constituționale învechite, aplicarea căreia a condus la numeroase cazuri de blocaje constituționale, în special în perioada 2014-2020, în relațiile președinte – Guvern – Parlament, precum și la traseismul politic”.

„Comisia urmează să examineze, de asemenea, inițiativele lansate de mine cu privire la reducerea numărului de deputați, trecerea la forma de guvernare prezidențială ș.a”, a punctat Dodon.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu, a declarat că nu e clar contextul în care a avut loc întrevederea dintre Dodon și Dumitru Pulbere, ultimul prezentând raportul de activitate al Comisiei privind reforma constituțională.

Întrebat ce statut are astăzi comisia creată de fostul președinte, Spînu a spus că subiectul respectiv este analizat la Președinție, inclusiv sub aspectul lichidării acesteia.

„Încă nu este o decizie. Nu e clar în ce context a avut loc întâlnirea. Probabil domnul Dodon caută atenție”, ne-a declarat Andrei Spînu.

Menționăm că această comisie a fost creată de către Dodon în iulie 2020, conducerea fiind încredințată fostului președinte al Curții Constituționale din perioada regimului Voronin, Dumitru Pulbere, dar și fostului reprezentant al Platformei DA, Stanislav Pavlovschi, numit de către Dodon vicepreședinte al acestei entități.

Secretarul comisiei era Victor Stepaniuc, care mai lucrează în aparatul Președinției, iar printre membrii acesteia se regăseau Nicolae Andronic, Valeria Șterbeț și Ion Muruianu etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 20.01.2021 18:35

Furt in proportii deosebit de mari, deoarece cadoul oferit cu prilejul acțiunilor de protocol se consideră proprietatea entității publice, indiferent de valoare. In caz contrar, Kulioc a primit setul prin corupere pasiva.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md