08:43:11 08.12.2021
Stiri

Premierul prezintă CIFRE despre „monopolul la exportul de nuci” care i-a fost imputat: Compania cuscrului său activează de 20 de ani și are o cotă de piață de 20%. „Atunci copiii erau mici, nici nu știam cu cine se va căsători băiatul”

Economie 16.11.2018 13:19 Vizualizări4996 Autor: Ziarul National
Premierul prezintă CIFRE despre „monopolul la exportul de nuci” care i-a fost imputat: Compania cuscrului său activează de 20 de ani și are o cotă de piață de 20%. „Atunci copiii erau mici, nici nu știam cu cine se va căsători băiatul” deschide.md


Premierul Pavel Filip recunoaște că a fost afectat după ce lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a afirmat în cadrul unei emisiuni televizate că familia sa ar fi instituit monopol la exportul de nuci. Oficialul a prezentat documente prin care demonstrează că „nu există niciun fel de monopol”, deoarece compania cuscrului său activează deja de 20 de ani pe piuața R. Moldova și are o cotă de piață de 20%.

„Atacurile care vizează familia le consider cele mai mizerabile. Este cu adevărat vorba despre tatăl fetei cu care s-a căsătorit băiatul meu cu doi ani în urmă. El are o companie care se ocupă de uscarea fructelor, inclusiv de nuci. În primul rând, pe departe nu a instituit monopol. Cota de piață a acestei companii nu depășește 20 la sută. Dincolo de aceasta, este o companie care activează de 20 de ani pe piața R. Moldova”, a declarat Filip, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Pentru a demonta acuzațiile, Pavel Filip a prezentat cifre din ultimii opt ani, care denotă că firma cuscrului său are o cotă de piață constantă de 20% și nimic nu s-a schimbat odată cu preluarea de către el a funcției de premier.

„Eu vă prezint cifrele din 2010 până în 2018 și o să faceți singură această concluzie. Cifrele nu diferă. Atunci copiii erau mici, eu nici nu știam cu cine se va căsători băiatul meu. Este o întrebare care m-a afectat. Îmi pare rău, pentru că are de suferit și dl Vicol (cuscrul său n.r). Compania este susținută și este una de succes. A fost vizitată de mai mulți oficiali europeni. Să nu credeți că europenii vin și acordă suport unei companii care nu se ocupă cu ceea ce trebuie”, a adăugat sursa citată.

Oficialul a mai spus că, dacă sunt unele probleme pe această piață, atunci nu trebuie să-i fie atribuite dânsului. „Dacă există niște probleme, nu înseamnă că aceste probleme trebuie să-mi fie atribuite mie. Și afirmațiile că am instituit un monopol sunt absolut false. Această problemă a exporturilor de nuci este mai veche. Sunt foarte multe companii care lucrau ilegal. Existența unei probleme nu trebuie speculată și pusă pe seama cuiva”, a conchis Pavel Filip.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Petronel 16.11.2018 13:55

Dacă sunt unele probleme pe această piață, atunci nu trebuie să-i fie atribuite lui Pavel Filip.

Spencer 16.11.2018 16:29

Iată așa manipulări lansează Maia Sandu, atacă în familie, fără a arăta tot adevărul.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md