06:06:53 01.03.2021
 
Stiri

Premierul interimar afirmă că instituțiile medicale din R. Moldova sunt pregătite pentru demararea procesului de vaccinare anti-COVID-19

Actualitate 22.01.2021 15:39 Vizualizări1396 Autor: Ziarul National
Premierul interimar afirmă că instituțiile medicale din R. Moldova sunt pregătite pentru demararea procesului de vaccinare anti-COVID-19


Prim-ministrul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, că instituțiile medico-sanitare din Republica Moldova sunt pregătite pentru demararea procesului de vaccinare anti-COVID-19.

Ciocoi a accentuat astăzi, în cadrul unei întrevederi cu Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, importanța asigurării cât mai rapidă a cetățenilor cu vaccin anti-COVID-19.

Premierul l-a informat pe diplomatul european că deja a fost aprobat Planul național de imunizare anti COVID-19 care descrie etapele organizatorice și responsabilii pe tot lanțul de vaccinare. Totodată, Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale este pregătită pentru înregistrarea, în sistemul național, a vaccinurilor recunoscute pe plan internațional.

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a trimis, la 15 ianuarie, tot setul necesar pentru recepționarea vaccinurilor pe platforma Covax, cantitate care va acoperi 20% din populația țării, inclusiv din regiunea transnistreană.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că șeful Delegației UE la Chișinău a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene de a aloca Republicii Moldova 21,4 milioane de euro din programul de sprijin al reformei Poliției, precum și semnarea contractului pentru Reziliență în mărime de 15 milioane de euro, sub formă de grant, și debursarea acestor mijloace financiare. Asistența financiară este destinată pentru creșterea capacității de răspuns în contextul situației pandemice.

De asemenea, oficialii au abordat importanța reformării justiției și construirea instituțiilor puternice, aspecte prioritare pentru intensificarea cooperării Republicii Moldova cu UE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

22.02.2021 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Moscova îi spune Chi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md