11:24:11 08.04.2020
 
Stiri

PREJUDICII de 70 de MILIOANE de lei, în cazul mirosului urât din Chișinău: Conducerea „Apă-Canal Chișinău”, cercetată pentru ABUZ în serviciu

Economie 02.10.2019 16:12 Vizualizări1691 Autor: Ziarul National
PREJUDICII de 70 de MILIOANE de lei, în cazul mirosului urât din Chișinău: Conducerea „Apă-Canal Chișinău”, cercetată pentru ABUZ în serviciu


Procuratura Generală a pornit o cauză penală pe faptul poluării apei și aerului în municipiul Chișinău și pe faptul gestionării incorecte a mijloacelor financiare, ceea ce a adus prejudicii de circa 70 de milioane de lei.

Un comunicat de presă al instituției arată că procurorii au scos la iveală că poluarea aerului din municipiul Chișinău și apei râului Bâc se datorează faptului că nu a fost respectat procesul tehnologic la Stația de epurare a municipiului Chișinău.

„Drept urmare, prejudiciile cauzate mediului înconjurător în rezultatul încălcării legislației constituie 39 616 661,54 de lei. Aceste prejudicii, însă, se adaugă la cele cauzate de factorii de decizie ai SA „Apă-Canal Chișinău”, care se datorează infracțiunii de abuz în serviciu admise de către aceștia. Procurorii au depistat neconformități incompatibile cu legea privind gestiunea mijloacelor financiare, investite pentru întreținerea procesului tehnologic de tratare a apelor uzate. Prin urmare, aici prejudiciul cifrează suma de 30 365 000 de lei”, cităm din comunicat.

Menționăm că, de câteva luni, capitala se sufocă de mirosul urât care vine de la Stația de epurare. Administrația „Apă-Canal Chișinău” a dat vina pe autoritățile capitale, iar rezultatele de laborator au arătat depășiri ale normelor, în principal de detergenți, în apele reziduale care ajung la stație.
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md