01:17:03 25.10.2021
Stiri

„Pomul vieții”, la Dubai: O prezentare INEDITĂ a R. Moldova la o expoziție mondială care va dura jumătate de an

Actualitate 07.10.2021 09:57 Vizualizări2505 Autor: Ziarul National
„Pomul vieții”, la Dubai: O prezentare INEDITĂ a R. Moldova la o expoziție mondială care va dura jumătate de an Agenția de Investiții


Republica Moldova participă, în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022, la Expoziția Mondială din Dubai cu un pavilion dedicat brandului de țară – „Pomul Vieții”, eveniment la care sunt așteptate peste 25 de milioane de vizitatori.

Potrivit Agenției de Investiții „Invest Moldova”, publicul internațional va afla, în cadrul evenimentului de la Dubai, despre sectoarele strategice ale economiei naționale, oportunitățile oferite, dar și despre cultura și oferta turistică a Republicii Moldova.

Vizitatorii pavilionului Republicii Moldova vor primi informații despre climatul investițional general, dar și despre facilitățile și oportunitățile oferite de republica noastră. În cadrul pavilionului sunt prezentate nouă sectoare strategice în termeni de promovare a exporturilor, precum și de atragere a investitorilor. Prin intermediul unui device interactiv instalat în cadrul zonei „Invest”, vizitatorii au oportunitatea de a seta o întâlnire virtuală cu reprezentanții Agenției de Investții „Invest Moldova”.

Zonele „Craft & Wine” reflectă, prin intermediul elementelor tezaurului național, autenticitatea culturii noastre. Astfel, drumul vinului este prezentat în Pavilionul Moldovei nu doar cu informații și standuri tradiționale, dar și cu o proiecție inedită, pe podea, care reprezintă procesul de stoarcere a strugurilor cu un efect fascinant de prezență.Organizatorii au pus la dispoziția vizitatorilor colecții inedite de broderii și mărțișoare, covoare și scoarțe tradiționale cu elementele pomului vieții reprezentat cu multă măiestrie, o expoziție extraordinară care prezintă evoluția iei, de la ia tradițională și până la creațiile designerilor contemporani. De asemenea, vizitatorii își pot face selfie în haine tradiționale și pot încerca să toarcă lâna, având la dispoziție o furcă de tors autentică.

Și-au găsit loc de cinste în Pavilionul Moldovei de la Expo Dubai și cobza, naiul, țimbalul, toba și fluierul. În zona de cultură și muzică este și o proiecție fascinantă a operei marelui Mihai Eminescu, Luceafărul, proiectată în nisip.

În zona „Discover”, vizitatorii sunt invitați să descopere Republica Moldova. Aceasta este zona unde vizitatorii pot afla unde este Moldova, cine sunt locuitorii țării dar și care sunt principalele obiective din țară. Tot aici – vizitatorii pot vedea filmul „Aripi” - primul film VR (realitate virtuală) creat de o companie din Republica Moldova.Pavilionul Republicii Moldova, aflat în zona Mobilitate, are o formă dreptunghiulară, cu două niveluri, la parter fiind organizat spațiul expozițional, iar la etaj sunt amenajate săli pentru negocieri și întâlniri cu oaspeții.

Agenția de Investiții arată că obiectivul urmărit de organizatorii din R. Moldova este să maximizeze vizibilitatea republicii prin repoziționarea pe radarul internațional, dar și să creeze oportunități de comunicare și dezvoltare.

Expoziția constituie o platformă unică de prezentare a celor 192 de țări participante într-un singur spațiu cu implicarea sectoarelor guvernamentale și de afaceri.

Menționăm că R. Moldova participă pentru a patra oară la un asemenea eveniment, prima dată prezentându-se la World Expo–2000 Hanover, Germania, apoi în Expo 2010 Shanghai, Republica Populară Chineză și în 2015 la Milano, Italia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md