04:31:25 18.05.2021
 
Stiri

Platforma „Pentru Moldova”: „Cazul Ceaus ridică mari semne de întrebare cu privire la SECURITATEA statului. Cei care ar trebuie să ne ofere răspunsuri și explicații tac”

Actualitate 09.04.2021 13:30 Vizualizări922 Autor: Ziarul National
Platforma „Pentru Moldova”: „Cazul Ceaus ridică mari semne de întrebare cu privire la SECURITATEA statului. Cei care ar trebuie să ne ofere răspunsuri și explicații tac”


„Răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus, în plină zi, din inima Chișinăului, stârnește nu doar îngrijorări, dar ridică și mari semne de întrebare privind capacitatea statului nostru de a le asigura cetățenilor cele mai elementare norme de siguranță”, a declarat astăzi, în plenul Parlamentului, deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Grigore Repeșciuc.

Totodată, parlamentarul se arată surprins de lipsa de reacție a instituțiilor statului în acest caz ieșit din comun.

„Un om a fost răpit în plină zi, în centrul Capitalei, de un grup de persoane înarmate. În primul rând, este strigător la cer și de neconceput faptul că am ajuns să trăim timpuri în care persoanele pot fi răpite în plină stradă. În același timp, ne îngrijorează modul în care este gestionat cazul judecătorului Ceaus de către autoritățile noastre. Astăzi, cei care ar trebuie să ne ofere răspunsuri și explicații tac. Iar această tăcere lasă loc de interpretări și ne aruncă și mai mult în ceață”, a declarat Grigore Repeșciuc, în timpul ședinței de plen.

Deputatul spune că e nedumerit de „tăcerea suspectă” a președintelui Maia Sandu, în condiții în care, cu puțin timp în urmă, îi dădea asigurări președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski, că Moldova va oferi sprijin în extrădarea judecătorului ucrainean. Însă, potrivit lui Repeșciuc, ceea ce a urmat vine în contradicție cu procedurile legale și uzanțele diplomatice.

„Credem că este firesc să întrebăm de ce, până acum, nu a fost convocat Consiliul Suprem de Securitate. Răpirea unui om în plină stradă de către agenți ai unor servicii secrete străine este o problemă care ține direct de securitatea statului. Ce fac serviciile noastre de contraspionaj, pentru că, dacă despre acest caz nu s-a știut, înseamnă că avem breșe mari în sistemul nostru de securitate și apărare. Pe de altă parte, era necesară convocarea ambasadorului Ucrainei în R. Moldova, pentru a explica cum a fost posibilă transportarea unei persoane sechestrate în portbagajul unei mașini din dotarea misiunii diplomatice și care a fost rolul ambasadei în toată această operațiune”, a menționat deputatul Platformei „Pentru Moldova”.

În opinia lui, ceea ce s-a întâmplat în acest caz reprezintă o încălcare flagrantă a drepturilor omului și un atentat la viața și integritatea persoanei, iar vinovații în acest caz trebuie depistați și pedepsiți.

De menționat că Parlamentul a creat astăzi o Comisiei de anchetă, care urmează să examineze toate circumstanțele răpirii judecătorului ucrainean și eventuala complicitate la această infracțiune din partea instituțiilor de resort din R. Moldova. Propunerea a fost susținută de majoritatea deputaților. Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” vor fi reprezentați în această comisie de deputații Vadim Fotescu și Grigore Repeșciuc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md