Planurile lui Krasnoselski, DECONSPIRATE: Așa-zisul congres al „deputaților” va solicita pe 28 februarie ALIPIREA Transnistriei la Rusia, iar pe 29 februarie Putin va cere Adunării Federale să satisfacă cererea, în regim de URGENȚĂ
Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a convocat, pentru data de 28 februarie curent, așa-zisul congres al „deputaţilor de toate nivelurile” din stânga Nistrului la ordinul Kremlinului, pentru a solicita alipirea Transnistriei la Federația Rusă. De această părere este opozantul de la Tiraspol, Ghenadi Ciorba.
Potrivit lui Ciorba, participanții la congres, inclusiv uniunea cazacilor care au luptat în 1992 împotriva Chișinăului, vor „sonoriza o cerere din partea cetățenilor care locuiesc pe malul stâng al Nistrului” privind acceptarea Transnistriei în componența Federației Ruse.
Citește și: Acțiuni SUSPECTE în stânga Nistrului. Separatistul Krasnoselski a adunat la Tiraspol reprezentanții „cazacilor”, iar mai nou convocă și așa-zisul congres al „deputaților de toate nivelurile” din Transnistria
„Pe 29 februarie, Putin va anunța acest lucru în discursul său, iar Adunarea Federală (compusă din Duma de Stat, camera inferioară, și Consiliul Federației Ruse, camera superioară, într-o manieră urgentă, va lua o decizie care să satisfacă cererea”, a declarat Cioba, citat de Infotag.
Politicianul consideră că așa-zisul congres al „deputaților de toate nivelurile” se încadrează în contextul protestelor organizate recent la Tiraspol și urmărește scopul de „a arăta că oamenii din Transnistria condamnă autoritățile de la Chișinău”.
„De aici declarația recentă a ministrului rus de Externe Lavrov, potrivit căreia că Moscova nu își va abandona cetățenii care locuiesc în Transnistria”, a spus Ciorba.
Așa-numite adresări ale Tiraspolului către Federația Rusă sau chiar decizii ale Moscovei în raport cu regiunea separatistă a R. Moldova „nu vor fi luate în considerare de nimeni”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL președintele Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul de la Chișinău, Lilian Carp.
„Instituțiile noastre monitorizează foarte bine ceea ce se întâmplă în stânga Nistrului. Din câte sunt informat, la etapa actuală nu există riscuri de securitate, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim vigilenți vizavi de ceea ce se întâmplă acolo”, a precizat Carp.
FOTO // Militarii moldoveni detașați în operațiunea UE în Bosnia și Herțegovina și-au început misiunea. Aceștia vor activa în componența contingentului român și timp de șase luni vor executa misiuni de securitate și pază
Intervenții chirurgicale complicate desfășurate de medici din Japonia la Chișinău, alături de colegi din Moldova. Trei pacienți au obținut șansa la o nouă viață
Adrian Băzăvan: „Securitatea energetică a R. Moldova este indivizibilă de cea a României”, iar „România are capacitatea de a asigura întregul consum de energie al R. Moldova”