20:55:17 13.07.2024
Stiri

Planurile lui Krasnoselski, DECONSPIRATE: Așa-zisul congres al „deputaților” va solicita pe 28 februarie ALIPIREA Transnistriei la Rusia, iar pe 29 februarie Putin va cere Adunării Federale să satisfacă cererea, în regim de URGENȚĂ

Actualitate 22.02.2024 10:02 Vizualizări3572 Autor: Ziarul National
Planurile lui Krasnoselski, DECONSPIRATE: Așa-zisul congres al „deputaților” va solicita pe 28 februarie ALIPIREA Transnistriei la Rusia, iar pe 29 februarie Putin va cere Adunării Federale să satisfacă cererea, în regim de URGENȚĂ


Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a convocat, pentru data de 28 februarie curent, așa-zisul congres al „deputaţilor de toate nivelurile” din stânga Nistrului la ordinul Kremlinului, pentru a solicita alipirea Transnistriei la Federația Rusă. De această părere este opozantul de la Tiraspol, Ghenadi Ciorba.

Potrivit lui Ciorba, participanții la congres, inclusiv uniunea cazacilor care au luptat în 1992 împotriva Chișinăului, vor „sonoriza o cerere din partea cetățenilor care locuiesc pe malul stâng al Nistrului” privind acceptarea Transnistriei în componența Federației Ruse.

Citește și: Acțiuni SUSPECTE în stânga Nistrului. Separatistul Krasnoselski a adunat la Tiraspol reprezentanții „cazacilor”, iar mai nou convocă și așa-zisul congres al „deputaților de toate nivelurile” din Transnistria

„Pe 29 februarie, Putin va anunța acest lucru în discursul său, iar Adunarea Federală (compusă din Duma de Stat, camera inferioară, și Consiliul Federației Ruse, camera superioară, într-o manieră urgentă, va lua o decizie care să satisfacă cererea”, a declarat Cioba, citat de Infotag.

Politicianul consideră că așa-zisul congres al „deputaților de toate nivelurile” se încadrează în contextul protestelor organizate recent la Tiraspol și urmărește scopul de „a arăta că oamenii din Transnistria condamnă autoritățile de la Chișinău”.

„De aici declarația recentă a ministrului rus de Externe Lavrov, potrivit căreia că Moscova nu își va abandona cetățenii care locuiesc în Transnistria”, a spus Ciorba.

Așa-numite adresări ale Tiraspolului către Federația Rusă sau chiar decizii ale Moscovei în raport cu regiunea separatistă a R. Moldova „nu vor fi luate în considerare de nimeni”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL președintele Comisiei pentru securitate națională, apărare și ordine publică din Parlamentul de la Chișinău, Lilian Carp.

„Instituțiile noastre monitorizează foarte bine ceea ce se întâmplă în stânga Nistrului. Din câte sunt informat, la etapa actuală nu există riscuri de securitate, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim vigilenți vizavi de ceea ce se întâmplă acolo”, a precizat Carp.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

05.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Va dispărea Republic...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md