06:16:42 24.04.2024
Stiri

Acțiuni SUSPECTE în stânga Nistrului. Separatistul Krasnoselski a adunat la Tiraspol reprezentanții „cazacilor”, iar mai nou convocă și așa-zisul congres al „deputaților de toate nivelurile” din Transnistria

Actualitate 19.02.2024 12:38 Vizualizări1960 Autor: Ziarul National
Acțiuni SUSPECTE în stânga Nistrului. Separatistul Krasnoselski a adunat la Tiraspol reprezentanții „cazacilor”, iar mai nou convocă și așa-zisul congres al „deputaților de toate nivelurile” din Transnistria


Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a decis să convoace așa-zisul congres al „deputaților de toate nivelurile” din Transnistria, care a decis, în 1990, să fie autoproclamată „republica moldovenească nistreană”.

Potrivit administrației separatiste de la Tiraspol, inițiativa de a desfășura așa-zisul congres ar aparține „primilor deputați” din Transnistria, care s-au arătat extrem de „îngrijorați de presiunea economică pusă de Chișinău” pe regiune.

Data și locul congresului vor fi stabilite de pretinsul consiliu suprem de la Tiraspol.

Unele voci din spațiul public au avansat ideea că la acest eveniment i s-ar putea solicita Federației Ruse să includă în componența sa această regiune separatistă a R. Moldova.De asemenea, Krasnoselski s-a întâlnit zilele trecute cu uniunea cazacilor din Transnistria, membrii căreia au luptat în 1992 cu arma în mâini împotriva combatanților trimiși de Chișinău să restabilească ordinea. Krasnoselski le-a explicat „complexitatea situației actuale”, subliniind importanța „participării cazacilor la protejarea granițelor țării și asigurarea securității transnistrenilor”.

Presa de la Tiraspol subliniază că așa-zisul „congres al deputaților la toate nivelurile” a mai fost convocat în 1990, când a fost autoproclamată republica separatistă, dar și în 2006 - „s-a întrunit pe fundalul unei blocade economice din parte R. Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md