22:29:20 14.08.2018
 
Stiri

Peste 600 de permise auto, care ar fi fost eliberate ILEGAL de angajații ASP, ar putea fi ANULATE. CNA a deconspirat o schemă de fraudare a examenelor

Anticorupție 15.05.2018 14:19 Vizualizări1168 Autor: Ziarul National
Peste 600 de permise auto, care ar fi fost eliberate ILEGAL de angajații ASP, ar putea fi ANULATE. CNA a deconspirat o schemă de fraudare a examenelor

Cinci angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice (ASP), printre care doi şefi, au fost reținuți astăzi de angajații Centrului Național Anticorupție (CNA), fiind bănuiți de eliberarea ilegală a peste 600 de permise auto. În același timp, beneficiarii permise de conducere obținute fraudulos ar putea rămâne fără aceste acte.

Organele de drept au monitorizat angajații ASP, precum și angajați din cadrul unor școli auto din Chișinău timp de câteva luni. În acest interval de timp, procurorii au documentat 393 de cazuri de fraudare a probelor teoretice şi 219 a celor practice.

Cei implicați în această schemă ar fi perceput sume între 500 și 1 500 de euro pentru eliberarea permiselor de conducere.

Fraudarea examenelor se făcea cu implicarea directă a membrilor comisiei de examinare, inclusiv cu indicarea răspunsurilor corecte chiar în sala de examene sau prin telefon. De asemenea, au fost documentate şi cazuri de susţinere a examenelor de către unii membri ai Comisiei în locul candidaţilor. Sunt și cazuri când cei care pretindeau la obținerea permisului de conducere nici nu se aflau în sala de examinare.

Procurorii și angajații CNA au efectuat peste 60 de percheziţii la birourile şi domiciliile angajaţilor ASP implicați în schemă, dar şi la unii angajați ai şcolilor auto. În urma percheziţiilor au fost depistaţi bani și documente relevante pentru cauza penală.

Cei vizați au fost reținuți pentru 72 de ore. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 6 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md