16:27:09 15.08.2022
Stiri

Partidul „ȘOR” – PSRM s-au UNIT în Parlament. Deputații celor două formațiuni au BLOCAT tribuna Legislativului

Actualitate 06.12.2021 17:35 Vizualizări2804 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” – PSRM s-au UNIT în Parlament. Deputații celor două formațiuni au BLOCAT tribuna Legislativului


Parlamentarii Blocului electoral al comuniștilor și socialiștilor (BeCS), dar și cei ai Partidului „ȘOR” au blocat astăzi tribuna principală a Parlamentului, deoarece majoritatea parlamentară a votat în lectura a doua proiectul de lege privind acordarea dreptului la pensie pentru carieră lungă, dar și revenirea la condițiile de pensionare stabilite înainte de 2020 și schimbarea formulei de indexare a pensiilor.

Potrivit documentului, cei care au un stagiu de cotizare mai mare decât stagiul standard se vor putea pensiona la orice vârstă. Pentru bărbați va fi nevoie de un stagiu mai mare cu cinci ani decât cel standard, pentru femei – cu trei ani. Asta înseamnă că bărbații, la 1 ianuarie 2022, se vor putea pensiona anticipat dacă au 39 de ani stagiu contributiv, iar femeile - 35,6 ani. În cazul femeilor, stagiul necesar va crește gradual până la 37 de ani în 2024.

CITIȚI și Perioada studiilor și cea de îngrijire a copiilor, LUATE în CALCUL la stabilirea stagiului de cotizare pentru pensionarea femeilor din R. Moldova: Ministrul Muncii și Protecției Sociale denunță promovarea unor informații FALSE în spațiul public

Reprezentanții PSRM și ai Partidului „ȘOR” i-au îndemnat pe colegii lor de la PAS nu aprobe acest proiect de lege în lectura a doua, iar prevederile documentului să fie revăzute. Pentru că nimeni nu a ținut cont de doleanțele lor, deputații din opoziție au scandat în timpul blocării tribunei centrale „rușine” și au ținut în mâini pancarte pe care era scris „Stop genocid social”.

Autorii proiectului menționează că formula de indexare va ține cont nu doar de creșterea prețurilor, dar și de creșterea economică reală. Pensiile vor fi indexate o dată pe an, în aprilie, cu inflația pe anul precedent, dar totodată se vor majora cu o sumă fixă pentru toți în funcție de creșterea economică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.08.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Imparțialitatea falsă

12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md