08:01:23 01.04.2020
 
Stiri

Partidele unioniste și cele proeuropene din R. Moldova ar pune la cale o „COALIȚIE LARGĂ”: „Nu după alegeri, dar de pe acum”

Politică 18.02.2020 15:58 Vizualizări1904 Autor: Ziarul National
Partidele unioniste și cele proeuropene din R. Moldova ar pune la cale o „COALIȚIE LARGĂ”: „Nu după alegeri, dar de pe acum”


Reprezentanții unor partide unioniste și proeuropene s-au întâlnit astăzi pentru a discuta despre crearea unei „coaliții largi de pe acum”, astfel încât cetățenii „să aibă pe cine vota”.

Anunțul a fost făcut astăzi de către liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, formațiune care, alături de alte patru, a creat recent Mișcarea Politică Unirea.

Dorin Chirtoacă nu a oferit mai multe detalii despre întâlnire, vorbind despre ea în cadrul dezbaterilor de la IPN între candidații care se luptă pentru fotoliul de deputat de Hâncești, dar a subliniat faptul că, fără o coaliție, forțele proeuropene și unioniste nu vor putea avea o majoritate în Parlament.

„Am întârziat la dezbateri venind de la o întâlnire care vrea să pună bazele unei coaliții largi dintre unioniști și proeuropeni, nu după alegeri, indiferent care, parlamentare sau prezidențiale, dar de pe acum, din aceste zile, în așa fel încât să dăm un mesaj clar cetățenilor R. Moldova că atât unioniștii, cât și proeuropenii merg împreună, se organizează de-o manieră înțeleaptă, în așa fel încât cetățenii să aibă pe cine vota. Fie votează unioniștii, fie votează proeuropenii. Împreună, cu toții, putem convinge mai mulți dintre cei nehotărâți, dintre cei de la PD, de la socialiști ș.a.m.d. și, în felul acesta, a avea 50 plus 1 în Parlament, majoritatea”, a spus Chirtoacă.

Pentru ca viitoarele coaliții să reușească, liberalul crede că trebuie exclus interesul material din partea celor care vor participa într-o viitoare coaliție proeuropeană, unionistă, fiindcă anume acest lucru a compromis celelalte guvernări.

Menționăm că, la alegerile locale generale din toamna anului 2019, Dorin Chirtoacă a apărut alături de lidera PAS, Maia Sandu, lansând un mesaj comun de susținere pentru candidatul de atunci la Primăria Chișinău, Andrei Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Polilogu 18.02.2020 18:35

La acest capitol inclin definitiv balanta spre UNIREA cu ROMÂNIA facută dincolo de interese vremelnice de partid/partide ! Ar fi exact ceea ce dă garantie deplină a valorii supreme a ceea ce inseamnă pentru toți românii. PATRIA MAMĂ ROMÂNIA !Într-o viitoare țară comună există loc pentru toate partidele democratice si pentru toate etniile . Minte să fie . Cât de multă !

Nicolae 20.02.2020 00:53

Êste foarte important de inteles ca unionistii sunt parte dintr-un curent politic mai larg cel pro-romanesc. Este la fel de important ca pro romanii sa nu se alature acestor asa zise curente pro europene acestea fiind aproape eminamente de sorginte moldovenista reformata. In loc de moldoveni moldovenism promoveaza ceva similar de natiune civica si statlism desuet. Poate le-or trebui mai putin de 200 de ani ca rusilor sa esueze si cu acest artefact artificial creat tot prin birouri si asta si tot rusoide dar pe la Berlin nu Leningrad. Atentie mare deci !...Acesti pro romani care nu sunt si unionisti neaprat vad o integrare a RM cu RO si impreuna in Europa. O forma mai usoara, uniune a fortei de munca, a economiei sau monetara lasand una politica (unire) momentan la o parte. Pro romanii in cadrul curentului general pro european sunt undeva la +70% (incluzand si unionistii). Din pacate pozitiile cheie in trecut au fost prinse de cei din 20% adica moldovenistii reformati. Din pacate ultima data la alegeri cand pro romanii au facut intelegeri cu moldovenistii ACUM acestia i-au lasat efectiv cu ochii in soare batandu-si joc de ei cu circumscriptii prin Transnistria si Gagauzia unde nu aveau nici o sansa sa fie alesi !Umilire ! Atentie deci la moldovenisti oricare ar fie ei (Est / Vest) in opinia mea ! Nimic non conditional si totul jucat exact cu cei de la Est ca si cu cei de la Vest ca-s la fel (s-a vazut anul trecut 5 luni)

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md