16:57:35 03.10.2023
Stiri

Parlamentari europeni vin la Chișinău să solicite implementarea URGENTĂ a reformelor

Politică 16.05.2016 10:50 Vizualizări2189 Autor: Ziarul National
Parlamentari europeni vin la Chișinău să solicite implementarea URGENTĂ a reformelor ABCNEWS


Patru deputați europeni din cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova vor efectua o vizită la Chișinău în perioada 17-19 mai.

Delegația va fi condusă de europarlamentarul Andi Cristea și își propune să discute cu oficialii din R. Moldova despre situația politică din republică, relațiile acesteia cu UE, asigurarea libertății presei, realizarea reformelor din cadrul sistemului judiciar, de drept și electoral, precum și guvernarea economică și financiară.

Delegația este formată din eurodeputaţii Adrian Cristea (S&D, România), Michal Boni (EPP, Polonia), Petras Auštrevičius (ALDE, Lituania) și Norica Nicolai (ALDE, România).

Oficialii moldoveni și eurodeputații vor participa, miercuri, la cea de-a doua reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova, după ce prima a avut loc la Bruxelles, în perioada 21-22 septembrie 2015.

„Această întâlnire, prima care va avea loc în Chişinău de la semnarea Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană şi Moldova, va reprezenta un moment important pentru consolidarea suplimentară a legăturilor interparlamentare şi pentru a evalua de o manieră amănunţită implementarea acordului de asociere şi agenda reformelor. Cred cu tărie că dialogul nostru, care beneficiază de un mandat puternic, prevăzut chiar în Acordul de Asociere, constituie un instrument crucial pentru asigurarea implementării reformelor, necesare în mod urgent pentru a răspunde aşteptărilor cetăţenilor”, a precizat şeful delegaţiei PE, europarlamentarul român Andi Cristea.

Deputații europeni vor participa, de asemenea, la întrevederi cu Andrian Candu, speakerul Parlamentului de la Chişinău, Pavel Filip, premierul Republicii Moldova, și cu Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md