01:08:02 06.06.2020
 
Stiri

Pământurile din R. Moldova vor fi evaluate și înregistrate corect în sistemul cadastral, cu bani de la Banca Mondială: Zeci de milioane de dolari pentru a face ordine pe piața imobiliară autohtonă

Economie 01.09.2018 11:00 Vizualizări2194 Autor: Ziarul National
Pământurile din R. Moldova vor fi evaluate și înregistrate corect în sistemul cadastral, cu bani de la Banca Mondială: Zeci de milioane de dolari pentru a face ordine pe piața imobiliară autohtonă


Proprietățile imobiliare vor fi evaluate la nivel național și vor fi înregistrate în sistemul cadastral din R. Moldova, fără costuri directe pentru cetățeni și mediul de afaceri.

Astfel, cetățenii, investitorii locali și străini, instituțiile și agențiile statului din Republica Moldova vor beneficia de siguranța sporită a drepturilor de proprietate și de piețe imobiliare mai dezvoltate în țară, grație unui împrumut în sumă de 35 de milioane de dolari pentru proiectul Înregistrarea și evaluarea funciară (IEF), aprobat ieri de Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale.

Implementarea acestui proiect va duce la ameliorarea echității și a corectitudinii în sistemul de înregistrare și evaluare funciară va garanta tuturor oportunități egale în exercitarea drepturilor de proprietate.

„Proiectul Înregistrarea și evaluarea funciară va asigura continuitatea activităților anterioare de înregistrare masivă a imobilului în Republica Moldova, realizate de-a lungul anilor. Guvernanța economică și guvernanța în domeniul serviciilor publice stau la baza Cadrului de parteneriat cu Republica Moldova, odată ce ne propunem să ajutăm toți cetățenii să se bucure de oportunități egale și de reguli clare privind drepturile de proprietate, care sunt fundamentale pentru o economie competitivă”, a declarat Anna Akhalkatsi, director de țară pentru R. Moldova în cadrul Băncii Mondiale.

Proiectul, care vizează prioritățile de reducere a sărăciei și prosperitatea partajată în Republica Moldova, va permite autorităților să realizeze evaluarea și înregistrarea masivă pe plan național, fără costuri directe pentru cetățeni și mediul de afaceri. Proiectul va contribui, de asemenea, la consolidarea supremației legii și responsabilizarea instituțiilor prin sporirea siguranței drepturilor de proprietate, creșterea transparenței datelor cu privire la proprietățile imobiliare și ameliorarea eficienței sistemului cadastral, se arată într-un comunicat de presă al Băncii Mondiale.

Amintim că, de la momentul aderării Republicii Moldova la Grupul Banca Mondială în 1992, peste un miliard de dolari SUA au fost alocați pentru aproximativ 60 de operațiuni în republica noastră.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.06.2020 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Prezidentul pmr și ...

01.06.2020 09:41 Nicolae Negru Nicolae Negru // Refugiul lui Ion Chicu

29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md