02:09:15 16.05.2021
 
Stiri

OSCE a „salutat” întâlnirea dintre Dodon și Krasnoselski: „Sper că aceasta va deschide calea pentru un dialog constructiv între părți și va duce la rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în lunile următoare”

Actualitate 30.07.2020 11:06 Vizualizări710 Autor: Ziarul National
OSCE a „salutat” întâlnirea dintre Dodon și Krasnoselski: „Sper că aceasta va deschide calea pentru un dialog constructiv între părți și va duce la rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în lunile următoare”


Reprezentantul Special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Albaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, a salutat întâlnirea de marți de la Reședința de stat de la Condrița dintre președintele Igor Dodon și așa-zisul lider transnistrean Vadim Krasnoselski.

„Este încurajator faptul că această întâlnire a avut loc și că părțile s-au concentrat pe chestiuni deosebit de importante pentru bunăstarea oamenilor care trăiesc pe ambele maluri ale râului, cum ar fi libertatea de mișcare, integrarea rețelelor de telecomunicații, îmbunătățirea serviciilor bancare interne și crearea unei noi linii de troleibuz între Bender, Varnița și raionul Severnîi”, a declarat reprezentantul special la Viena.

CITIȚI și Nantoi, despe noua GAFĂ a lui Dodon: „Este agent de influență al Federației Ruse care urmărește transformarea R. Moldova într-un COBAI politic. Comportamentul lui Igor Dodon este umilitor”

„Sper că această întâlnire va deschide calea pentru un dialog constructiv și prospectiv între părți și va duce la rezultate concrete și soluții reciproc acceptabile în lunile următoare”, a adăugat Thomas Mayr-Harting.

CITIȚI și DECLARAȚIE // Formatul „5+2” de rezolvare a conflictului transnistrean este „o găselniță care îi convine, în primul rând, Rusiei”: „A venit timpul ca Republica Moldova să inițieze discuțiile despre închiderea Misiunii OSCE în R. Moldova”

„Sunt sigur că toate eforturile care vizează îmbunătățirea vieții oamenilor de pe ambele maluri pot conta pe sprijinul deplin al comunității internaționale, în special a mediatorilor și observatorilor care participă la negocierile în formatul „5+2”. La rândul lor, Președinția albaneză a OSCE, precum și Misiunea OSCE în Moldova, aflată sub conducerea lui Claus Neukirch, vor rămâne, de asemenea, pe deplin implicate”, a concluzionat Mayr-Harting.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md