15:08:15 21.01.2019
 
Stiri

Opt MILIOANE de lei, SUSTRASE de la „Apă-Canal Bălți”: În schemă ar fi fost implicați foștii contabili ai întreprinderii și câțiva agenți economici

Anticorupție 02.07.2018 14:19 Vizualizări2352 Autor: Ziarul National
Opt MILIOANE de lei, SUSTRASE de la „Apă-Canal Bălți”: În schemă ar fi fost implicați foștii contabili ai întreprinderii și câțiva agenți economici

Fosta contabilă-șefă a Întreprinderii Municipale „Apă-Canal Bălți”, contabila pe materiale de la aceeași întreprindere, dar și doi agenți economici riscă până la 15 ani de pușcărie pentru că ar fi prejudiciat instituția publică în perioada anilor 2011 - 2016 cu opt milioane de lei.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție și Direcția Generală Teritorială Nord a Centrului Național Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată a trei cauze penale disjunse dintr-un dosar complex instrumentat pe fapte de delapidare a averii străine încredințate în administrare.

Fostei contabile-șefe i se impută, pe lângă delapidări, neglijență în serviciu la casarea neîntemeiată în contabilitate a materialelor în lipsa documentelor confirmative, prin falsuri în acte publice ce țin de redarea în contabilitate a caracterului legal al mijloacelor bănești sustrase.

În privința unui agent economic și a contabilului pe materiale, cauzele penale vor fi examinate separat, deoarece aceștia și-au recunoscut vina la etapa urmăririi penale.

Procurorii anunță că au pus sub sechestru bunuri ce aparin inculpaților în sumă de 4,5 milioane de lei în scopul recuperării prejudiciului cauzat.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați, aceștia riscă între doi și 12 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții, iar în cumul pedeapsa închisorii poate depăși 15 ani.

Acuzatorii susține că, pe moment, urmărirea penală continuă pe cauza penală primară, unde sunt cercetate și alte fapte de delapidare comise de ex-factorii de decizie ai ÎM ,,Regia Apa-Canal-Bălți”, în complicitate cu reprezentanți ai unor agenți economici.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

18.01.2019 09:30 Nicolae Negru Dreptul la demnitate

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md