05:59:58 16.07.2024
Stiri

OPINIE // „Intrarea Băncii Transilvania pe piața bancară de la Chișinău ar putea facilita efortul guvernării de asociere și integrare în UE”

Economie 18.01.2018 16:19 Vizualizări2204 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Intrarea Băncii Transilvania pe piața bancară de la Chișinău ar putea facilita efortul guvernării de asociere și integrare în UE”


„Intrarea Băncii Transilvania pe piața bancară de la Chișinău este un semnal bun, mai ales că e vorba de este un jucător greu pe piața bancară a României. În ceea ce privește aspectul social-politic, este important că această instituție bancară provine din România, din spațiul european, fapt care va lega și mai strâns finanțele și economia R. Moldova de spațiul comunitar și ar putea facilita efortul guvernării de asociere și integrare în UE. Intrarea acestei băncii pe piața bancară de la Chișinău se înscrie în cursul strategic al autorităților de integrare europeană”. De această părere este comentatorul politic Gheorghe Cojocaru.

Citește și: Expert economic, despre intrarea Băncii Transilvania pe piața din R. Moldova: „E un semnalul POZITIV după frauda bancară din 2014. E o bancă cu „PAȘAPORT” UE”

Potrivit sursei citate, deși câteva voci mai țipătoare din corul opoziției parlamentare socialiste nu contenesc să acuze România de intenții „anexioniste” și „imperialiste” față de R. Moldova, Banca Transilvania a trecut, în sfârșit, Prutul.

Citește și: Veaceslav Ioniță: „Banca Transilvania poate deveni un AGENT al schimbării sistemului nostru bancar”

„Banca Transilvania este un jucător greu pe piața bancară a României, va fi, probabil, și un impuls pentru politica de credite bancare din R. Moldova, cu un impact pozitiv asupra atragerii investițiilor în diverse ramuri ale economiei naționale. Indiferent că sunt de dreapta sau de stânga, toți cei cu mintea trează realizează că intrarea Băncii Transilvania pe piața bancară reprezintă un pas important pentru modernizarea sectorului financiar-bancar al R. Moldova și că prin parteneriatul acestei bănci cu BERD vor avea de câștigat, în primul rând, antreprenorii mici și mijlocii, cei care au nevoie de credite avantajoase, pe termen lung, pentru a-și dezvolta afacerile”, a declarat acesta pentru Europa Liberă.

Analistul nu crede că intrarea în 2018 a Băncii Transilvania pe piața din R. Moldova ar avea legătură cu manifestațiile care se vor derula sub genericul Centenarul Unirii, dar punctează că e „o coincidență îmbucurătoare”.

De menționat că Banca Transilvania a achiziționat recent peste 39 la sută din acțiunile Victoriabak și, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, va deține o cotă de peste 66 la sută din acțiunile uneia dintre primele trei bănci din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md