10:03:35 19.11.2018
 
Stiri

OPINIE // „Intrarea Băncii Transilvania pe piața bancară de la Chișinău ar putea facilita efortul guvernării de asociere și integrare în UE”

Economie 18.01.2018 16:19 Vizualizări1090 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Intrarea Băncii Transilvania pe piața bancară de la Chișinău ar putea facilita efortul guvernării de asociere și integrare în UE”

„Intrarea Băncii Transilvania pe piața bancară de la Chișinău este un semnal bun, mai ales că e vorba de este un jucător greu pe piața bancară a României. În ceea ce privește aspectul social-politic, este important că această instituție bancară provine din România, din spațiul european, fapt care va lega și mai strâns finanțele și economia R. Moldova de spațiul comunitar și ar putea facilita efortul guvernării de asociere și integrare în UE. Intrarea acestei băncii pe piața bancară de la Chișinău se înscrie în cursul strategic al autorităților de integrare europeană”. De această părere este comentatorul politic Gheorghe Cojocaru.

Citește și: Expert economic, despre intrarea Băncii Transilvania pe piața din R. Moldova: „E un semnalul POZITIV după frauda bancară din 2014. E o bancă cu „PAȘAPORT” UE”

Potrivit sursei citate, deși câteva voci mai țipătoare din corul opoziției parlamentare socialiste nu contenesc să acuze România de intenții „anexioniste” și „imperialiste” față de R. Moldova, Banca Transilvania a trecut, în sfârșit, Prutul.

Citește și: Veaceslav Ioniță: „Banca Transilvania poate deveni un AGENT al schimbării sistemului nostru bancar”

„Banca Transilvania este un jucător greu pe piața bancară a României, va fi, probabil, și un impuls pentru politica de credite bancare din R. Moldova, cu un impact pozitiv asupra atragerii investițiilor în diverse ramuri ale economiei naționale. Indiferent că sunt de dreapta sau de stânga, toți cei cu mintea trează realizează că intrarea Băncii Transilvania pe piața bancară reprezintă un pas important pentru modernizarea sectorului financiar-bancar al R. Moldova și că prin parteneriatul acestei bănci cu BERD vor avea de câștigat, în primul rând, antreprenorii mici și mijlocii, cei care au nevoie de credite avantajoase, pe termen lung, pentru a-și dezvolta afacerile”, a declarat acesta pentru Europa Liberă.

Analistul nu crede că intrarea în 2018 a Băncii Transilvania pe piața din R. Moldova ar avea legătură cu manifestațiile care se vor derula sub genericul Centenarul Unirii, dar punctează că e „o coincidență îmbucurătoare”.

De menționat că Banca Transilvania a achiziționat recent peste 39 la sută din acțiunile Victoriabak și, împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, va deține o cotă de peste 66 la sută din acțiunile uneia dintre primele trei bănci din R. Moldova.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Andrei 18.01.2018 18:26

Este un avantaj venirea acestei bănci la noi, înafară de investițiile ce le va atrage, mai avem și un plus de siguranță a sistemului bancar de nivel european.

Mihai 19.01.2018 17:23

Si nicio vorba despre modul cum a intrat BT pe piata bancara din R.Moldova,despre faptul ca actiunile procurate de la Victoriabank au fost obtinute,de catre fostii proprietari, prin frauda,cu bani furati de la BEM,de catre gruparile lui Shor si Plohis...Sper sa ajung sa vad ca sunt deposedati (cei de la BT),prin justitie, de aceste actiuni.Oricum nu am incredere intr-o banca care procedeaza asa!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md