19:38:56 21.01.2020
 
Stiri

OPINIE // „În procesul „normalizării relațiilor cu Rusia”, Chișinăul se situează pe poziția celui „vinovat”. Guvernarea ACUM spală de zor și imaginea lui Putin, și imaginea vasalului său Dodon”

Politică 12.09.2019 13:00 Vizualizări1685 Autor: Ziarul National
OPINIE // „În procesul „normalizării relațiilor cu Rusia”, Chișinăul se situează pe poziția celui „vinovat”. Guvernarea ACUM spală de zor și imaginea lui Putin, și imaginea vasalului său Dodon”


Exprimându-și intenția de a „normaliza” relațiile cu Federația Rusă, Chișinăul nu face decât să se poziționeze pe o treaptă inferioară, reabilitând, astfel, „Rusia agresivă, revanșardă”, care pândește să recucerească, într-un fel sau altul, teritoriile „Rusiei istorice” sau cele care consideră Moscova că aparțin „lumii ruse”.

De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, care comentează vizita de ieri a ministrului de Externe Nicu Popescu, la Moscova.

„În procesul „normalizării relațiilor cu Rusia”, Chișinăul acumist se situează pe poziția celui „vinovat”, care, prin comportamentul său, a ofensat marea Rusie, a neglijat „virtuțile” ei pașnice, altruiste, intențiile „nobile” și binefacerile economice pe care le-a pus la dispoziția vecinilor săi. Reverențele pe care le face în fața lui Putin Dodon și, de la un timp, Nicu Popescu, apucându-se să dreagă ceea ce ar fi stricat guvernarea precedentă, sarea pe care și-au presărat-o din abundență pe cap guvernarea ACUM-PSRM, pune din start Republica Moldova în stare de inferioritate, reabilitează Rusia agresivă, revanșardă, care pândește să recucerească, într-un fel sau altul, teritoriile „Rusiei istorice” sau cele care consideră Moscova că aparțin „lumii ruse”. Guvernarea ACUM spală de zor și imaginea lui Putin, și imaginea vasalului său Dodon”, crede Nicolae Negru.

În opinia editorialistului nostru, Rusia, la rândul ei, dă dovadă acum de „generozitate”, ne „iartă” și e dispusă să verse peste capul nostru toate beneficiile posibile.

„Această poziție de superioritate, punerea vinii pentru deteriorarea relațiilor doar pe capul Chișinăului, fără ca Moscova să-și recunoască măcar un singur păcat, s-a văzut și la apariția lui Lavrov și Popescu în fața presei. Din păcate, Popescu nu a avut perspicacitatea diplomatică, demnitatea și curajul să-l corecteze pe omologul său, care nu a ratat prilejul să repete refrenul despre „succesul” aflării trupelor ruse pe Nistru și n-a pomenit deloc despre bâta economică pe care a aplicat-o „poporului frățesc”, după ce Chișinăul a semnat Acordul de asociere cu UE. Niciun politician responsabil nu își dorește deteriorarea relațiilor cu Rusia, dar dacă te pornești să le „normalizezi” așezându-te în genunchi în fața ei, aceasta se numește altfel. Abia întors la Chișinău, dl Popescu a îndrăznit să spună că limba rusă o duce bine în Republica Moldova și că îngrijorarea exprimată de Lavrov este superfluă”, a comentat Nicolae Negru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Petru 12.09.2019 14:52

Sperietoarea lui Ghimpu "vin tancurile" folosita de el 30 de ani,nu mai e la moda,nu ne-a ajutat sa traim mai bine.De aceia Moldova trebuie sa aiba relatii bune cu toate tarile,in primul rind cu Rusia.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.01.2020 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Exemplul lui Plahotn...

17.01.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dilema lui Dodon în ...

15.01.2020 11:30 Ziarul National Victor Chirilă // Opriți-l pe șahmati...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md