07:23:01 20.06.2019
 
Stiri

Operațiune de AMPLOARE la Rezina, după uciderea unui mistreț într-un accident rutier: Toată pădurea din zonă, VERIFICATĂ

Economie 12.10.2018 11:32 Vizualizări7828 Autor: Ziarul National
Operațiune de AMPLOARE  la Rezina, după uciderea unui mistreț într-un accident rutier: Toată pădurea din zonă, VERIFICATĂ

Peste 150 de carabinieri, angajați ai ocoalelor silvice, membrii ai Asociației Vânătorilor și Pescarilor, reprezentanți ai Inspecției Ecologice, ai Poliției din Rezina și responsabili din domeniul siguranței alimentare au luat la pas pădurea pădurea din apropierea satului Țahnăuți din raionul Rezina, cu o suprafață de 1 050 ha, în căutare de animale moarte.

Operațiunea a fost desfășurată după ce un mistreț, ucis recent într-un accident rutier, s-a dovedit a fi bolnav de pestă porcină africană.

Pădurea din Țahnăuți, cantoanele 6,7 și 8 au fost declarate zonă infectată, iar teritoriul primăriilor satelor Țareuca, Sârcova, Gordinești, Cinișeuți și Echimăuți - zonă de risc.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară anunță că în pădurea vizată nu au fost depistate cadavre de mistreț, animale bolnave în stare de agonie sau animale în mișcare.

Acum, pe teritoriul primăriilor Țareuca, Sârcova, Gordinești, Cinișeuți și Echimăuți este efectuiază cartografierea porcinelor, iar responsabilii din domeniu inspectează și câmpurile de porumb adiacente zonei împădurite.

Pe parcursul anului 2018, în R. Moldova au fost înregistrate deja 25 de focare de pestă porcină, dintre care 16 sunt active. Până acum, 14 raioane din sud-estul țării au fost afectate de acest virus, fiind nimiciți 253 de porci domestici.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2019 16:00 Ziarul National Victor Chirilă // Despre victorie, cu...

17.06.2019 09:23 Nicolae Negru Fantoma lui Plahotniuc

14.06.2019 09:20 Nicolae Negru Frau Maia Sandu, ieșind din burta PSRM

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord cu alegerea Zinaidei Greceanîi, lidera PSRM, în funcția de președintă a Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md