15:50:48 29.02.2020
 
Stiri

DOC, OFICIAL // Concursul pentru ocuparea funcției de procuror general, inițiat de CSP, este STOPAT. Modificările la Legea Procuraturii au fost publicate în MO: „De acum încolo, începe greul cel mare”

Politică 21.09.2019 16:02 Vizualizări1595 Autor: Ziarul National
DOC, OFICIAL // Concursul pentru ocuparea funcției de procuror general, inițiat de CSP, este STOPAT. Modificările la Legea Procuraturii au fost publicate în MO: „De acum încolo, începe greul cel mare”


Concursul pentru ocuparea funcției de procuror general, inițiat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), este stopat începând de astăzi. Asta după ce în Monitorul Oficial al R. Moldova au fost publicate modificările la Legea Procuraturii, care au fost efectuate recent de majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM.

„De acum încolo, însă, începe greul cel mare – „stabilirea regulilor jocului”, stabilirea componenței comisiei de preselecție, desfășurarea preselecției propriu-zise și identificarea ca urmare a acesteia a cel puțin doi candidați demni de a ocupa funcția de procuror general al R. Moldova”, a declarat președintele Comisiei juridice numiri și imunități, Sergiu Litvinenco.

CITIȚI și VOTAT // Parlamentul a SCHIMBAT mecanismul de alegere a noului procuror general, criticat de democrați și cei de la Partidul „Șor”. Cebotari: „Capturați obraznic și deschis Procuratura”

Citește și: JOCUL de la Parlament sau cum ar fi condiționat Dodon semnarea unui nou acord ACUM-PSRM în schimbul votului socialiștilor pentru modificările la Legea Procuraturii

Citește și: Modificările la Legea Procuraturii, CONTESTATE la Curtea Constituțională de PD. Socialiștii asta și au așteptat? „Interpretarea CC ar putea să aducă anumite chestiuni de neconstituţionalitate”

Citește și: Sturza se plasează în TABĂRA CRITICILOR vizavi de modificările la Legea Procuraturii, care au fost operate de „ACUM” – PSRM: „Ura!!! Avem procurorul nostru! S-ar putea ca „filtrele” să nu fie tocmai constituționale”

Majoritatea parlamentară „ACUM” – PSRM a votat în această săptămână proiectul de modificare a Legii cu privire la Procuratură, prin care a fost schimbat mecanismul de alegere a noului procuror general. Astfel, noile modificări instituie o procedură de preselecție a candidaților la funcția de procuror general. Mai exact, candidații vor fi triați de o comisie din cadrul Ministerului Justiției din care vor face parte ministrul, un fost procuror sau un fost judecător, un expert internațional, un expert național și un reprezentant al societății civile, precum și un expert desemnat de Președintele Parlamentului.

Candidații vor fi propuși CSP, care va putea alege procurorul general din lista scurtă trimisă de comisie și îl va propune șefului statului pentru numirea în funcție. Viitorii candidați nu vor fi supuși testului la poligraf, pentru că această metodă nu este recunoscută la nivel internațional.

Anterior, la concursul inițiat de CSP și-au depus dosarele șapte candidați. Din acest moment, concursul inițiat de CSP a fost stopat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.02.2020 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Dodon se arunc...

24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md